10.01.2019

89-letna 'babi' spletla 450 odej in plaščkov za bredzomčke

Ljudje pomagajo brezdomnim živalim na različne načine. Nekateri posvajajo, drugi jih nameščajo, spet mnogi hranijo ali sprehajajo.

 

Tudi 89-letna Maisie Green svoje znanje izkoristi na najboljši način. Svojo ljubezen do psov je združila s svojo veliko strastjo, to je pletenje in kvačkanje. V minulih tednih je tako spletla 450 odej in plaščkov za zapuščene pse in jih donirala organizaciji Dogs Trust. Sama pravi, da to počne medtem, ko gleda televizijo. "Tri dni potrebujem, da spletem odejo, v enem dnevu pa spletem pasji plašček", je dejala Maisie.

 

 

Njeni izdelki so tako pomagali mnogim brezdomčkom iz zavetišč preživeti letošnjo zimo. Nam, ki beremo o tako lepih gestah pa vsekakor ogreli srce. Hvala, Maisie!

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.