31.05.2010

Piknik z najboljšim prijateljem 2010

Jutranji dež je v popoldanskem času zamenjalo zmerno oblačno vreme, a brez dežja. Travnik ob progi Kinološkega društva Obala Koper so zavzeli pasji prijatelji in njihovi lastniki. Večinoma so to bili psi, ki jim je Obalno zavetišče v Sv. Antonu, predstavljalo prehodni dom. Na piknik so pripeljali tudi svoje nove lastnike, ki so se ob obiskih zavetišča odločili vzeti v svoje varstvo in jih posvojili.  Pasji prijatelji so se ponovno srečali tudi z vsemi prostovoljci zavetišča, s katerimi so postali pravi prijatelji. Obujanje spominov je bila glavna tematika večine pogovorov. Ponovno smo videli in božali Pablota, Dika, Rockija, Taro ter veliko ostalih nekdanjih azilantov. Zbranim so se pridružili tudi vsi ostali, ki so imeli seboj svojega hišnega ljubljenčka ali imajo radi živali.

Društvo proti mučenju živali je pripravilo tudi manjši srečelov, ki je dogajanje na samem prizorišču zelo popestril. Da pa so pri dogodku uživali tudi pasji prijatelji so izbirali NAJ psa v različnih kategorijah. Dobili smo psa z najdaljšim repom, največjega in najmanjšega psa, najbolj ubogljivega/naučenega psa ter tudi najbolj simpatičnega.


"Največja potrditev našega dela je, ko vidimo toliko veselih posvojencev na enem mestu!" je prireditev komentirala predsednica Društva proti mučenju živali in vodja Obalnega zavetišča, Andrea Bogataj - Krivec.

 Obalno zavetišče uspavanj po zakonsko določenih 30 dneh ne izvaja, zato je med vsemi obiskovalci zelo priljubljeno. Piknik so obiskali pasji prijatelji iz vse Slovenije in bližnje Italije.

"Zdaj smo sprehajali pse v azilu, pa smo prišli še sem pogledat in pozdravit kosmatince, ki smo jih včasih pogosto sprehajali." je ob prihodu iz Ljubljane povedal Janez.

Največ navdušenja in pozornosti je bil deležen Dik. Dika so pred 6 leti našli v Izoli. Pred poki petard se je skril v grmovje. Nihče ga ni pogrešal. V zavetišču je preživel dolgo dobo.

Skupina Pes moj prijatelj ga je pred nekaj meseci posvojila na daljavo, pred kakšnim tednom pa je prišla skorajda neverjetna novica – 10 letni nemški ovčar je po dolgih letih dobil NOVI DOM V TRSTU!!!


"Presrečna sem, da je vstopil v moje življenje", je povedala Dikova lastnica. Evelina Bukovac, prostovoljka Obalnega zavetišča pa dodala: "In Dik je presrečen, da mu je tako enkratna oseba, kot ste vi, ponudila novi dom!"

Lepo je slišati in doživljati take pasje zgodbe. Verjamemo, da bo takih zgodb še veliko in da bo naslednji piknik obiskalo še večje število ljudi.

 

Hvala vsem, ki ste prišli.

 

Prispevek: Pes moj prijatelj

Foto: Dare Čekeliš in arhiv Pes moj prijatelj

31. maj 2010

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.