30.12.2012

Naša novoletna darila za pse in muce

Praznični čas je tudi čas obdarovanja. Zato smo se za nakup posebnega darila skupaj z vašo podporo odločili tudi v ekipi portala Pes moj prijatelj.

 

Del sredstev od prodanih izdelkov iz naše spletne trgovine, vedno namenimo dobrodelnim ustanovam, ki se ukvarjajo z brezdomnimi psi in mucami. Tokrat smo v Obalno zavetišče in Društvo za dobrobit živali Izola odnesli večjo zalogo mačje in pasje mokre hrane.


Obalno zavetišče v Dvorih pri Sv. Antonu ima v oskrbi okrog 60 psov. To pomeni, da je potrebno prav vsak dan nahraniti toliko lačnih ust. Da bodo v zavetišču to opravili vsaj nekoliko lažje, smo nakupili večjo količino hrane za mačke in pse, predvsem pa so bili veseli novega lonca za kuhanje hrane.

 

"Lonec smo res zelo potrebovali! Star je že zelo dotrajan in le še za v smeti. Kuhanje v novem loncu bo seveda veliko lažje oziroma bolj prijazno," je donacijo komentirala Evelina, ena od oskrbnic v zavetišču.


Da pa je bilo praznično vzdušje bolj veselo tudi za "obalne muce", smo paket mačje hrane predali tudi Društvu za dobrobit živali Izola. Predsednica Nevenka Gregorčič se zgodaj zjutraj pred službenimi obveznostmi vsak dan odpravi na "pohod" k svojim mačjim prijateljicam, ki živijo na prostem.

 

"Potrebno jih je nahraniti, menjati vodo in seveda pregledati ali so zdrave. Prostovoljno delo je zelo mučno, saj ga opravljamo z nekaterimi posameznicami čisto same. Donacij je izredno malo. Zato smo vaše večkratne pomoči več kot veseli," je podarjeno komentirala predsednica Nevenka.


Izredno veseli smo, da smo praznični čas vsaj nekoliko polepšali zavrženim živalim in nedvomno tudi prostovoljcem, ki svoj vsakdanjik, ne glede na vremenske razmere ali obveznosti, posvečajo štirinožnim prijateljem. Zato naj bo ta donacija naša skupna podpora za plemenito delo, ki ga opravljajo.


Vse naše akcije ---> KLIK

 

Foto: Dare Čekeliš in Pes moj prijatelj

 

O Obalnemu zavetišču:

 

Veliki intervju: Andrea Bogataj Krivec, Obalno društvo proti mučenju živali

Veliki intervju: Nevenka iz Obalnega zavetišča

Posvojenci iz Obalnega zavetišča se oglašajo iz novih domov

Srečne udomitve v Obalnem zavetišču

Vse o Obalnem zavetišču

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.