09.11.2020

Akcija: Zvezdniki, prenehajte kupovati pse!

Mednarodna organizacija za etično ravnanje z živalmi PETA je v javnosti objavila sporočilo, v katerem slavnim osebam "na srce" polaga, naj razmislijo o tem, da bi v prihodnje živali posvajali v zavetiščih. Njihov apel je bil objavljen v luči naraščajočega števila brezdomnih živali po vsem svetu. PETA je že objavila letak, na katerem je posvojenček Max. "Dragi zvezdniki, nehajte kupovati pse. Z ljubeznijo, zavetiščni kuža Max," je zapis, ki nagovarja predvsem vplivne zvezdnike, ki se radi javno "hvalijo" s tem, kako kupujejo hišne ljubljence, med njimi izstopata Jennifer Lopez in Viola Davis.



Na svojem spletnem mestu so objavili še nekoliko daljše Maxovo pismo: "Mnogi zapravljate velike vsote denarja, ko kupujete pse od vzrediteljev. Domov za pse, kot sem jaz, zato ni. Želim samo vedeti, kaj je narobe z menoj. Morda pred menoj ni več veliko let življenja, a kljub temu vam lahko ponudim veliko ljubezni."



S kampanjo "Zvezdniki, prenehajte kupovati pse!", ki bo v naslednjih tednih zaokrožila po ZDA, želi PETA slavne ozavestiti o rekordno visokem številu brezdomnih živali po svetu - njihov vpliv je namreč tako velik, da bi s pozitivnim zgledom tako ali drugače vplivali tudi na ostale. Seveda pa je med slavnimi tudi kar nekaj takih, ki že leta posvajajo in v javnost pošiljajo pomenljiva sporočila o plemenitosti tovrstnega početja, med njimi so tudi Jennifer Aniston, Miley Cyrus, Ariana Grande, George Clooney, Orlando Bloom, Selena Gomez, Bradley Cooper, Kelly Clarkson in mnogi drugi.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.