02.04.2021

Ali ste vedeli, da obstaja država, ki prepoveduje pse?

Maldivi so država, ki jo sestavlja skupina okrog 1200 majhnih in nizkih otočkov v Indijskem oceanu, jugo-jugozahodno od Indije oz. Šrilanke. Naseljenih je sicer zgolj 200 otokov. Maldive večina pozna po fotografijah peščenih plaž, azurnih lagun in pisanega podvodnega sveta. A malokdo ve, da na Maldivih ni psov. Posedovanje psa je z zakonom prepovedano, tako da na Maldivih skoraj zagotovo ne boste opazili niti enega. Izjema so le policijski psi, ki jih lahko preštejemo na prste obeh rok - bivajo sicer na enem od otokov, v službi pa so zgolj občasno (sodelujejo predvsem pri iskanju prepovedanih drog).

Prepoved se nanaša tudi na turiste in obiskovalce. S psom v državo ne sme nihče, povsem drugače pa velja za ostale hišne ljubljence, tudi mačke. Maldivi so izrazito muslimanska država, kjer so druge veroizpovedi prepovedane, veljajo pa mnoga striktna pravila: prepoved pitja alkohola na javnih mestih, uživanja svinjine in kot omenjeno, posedovanja psov.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.