0
0,00 €

Ambasadorji nasmeha: 'Neskončno hvala vsem, ki so nam že prišli naproti!'

Objavljeno: 10.10.2017

V nedeljo smo objavili novico o vlomu v prostore Ambasadorjev nasmeha, prvega slovenskega društva za terapijo s pomočjo živali. Kot smo poročali, so jim nepridipravi odnesli vse, od štedilnika, do jedilnega pribora, celo delovnih uniform in ene tone donirane pasje in mačje hrane.

 

 

 

Pri portalu Pes moj prijatelj smo takoj pripravili izredno akcijo za pomoč, ki je naletela na izreden odziv. Mnoga podjetja in posamezniki so se odzvali z donacijami opreme in finančnih sredstev, ki bodo Ambasadorjem pomagala pri nadaljnjem delu.

 

Ambasadorji nasmeha rišejo nasmehe predvsem otrokom s posebnimi potrebami

 

Prostori so skoraj v celoti uničeni in neuporabni, ker pa bodo Ambasadorji že v kratkem nadaljevali z izobraževanji za nove terapevtske člane, nujno potrebujejo tudi nove prostore. Medtem so že dobili nekaj ponudb, a ker niso vsi prostori primerni za izobraževanje z živalmi, se do ogleda ponujenih prostorov za novo lokacijo še ne morejo odločiti.

 

Dobili so tudi že donirani računalnik in nekaj druge opreme. "Neskončno hvala vsem, ki so nam že prišli naproti... s ponujeno pomočjo, donacijo, ali toplo mislijo... Iskrena hvala," so Ambasadorji nasmeha zapisali na svoji Facebook strani.

 

 

Kot nam je pred nekaj trenutki povedala Urša Ivanovič iz društva, vse ponujene opreme v tem trenutku še ne morejo fizično sprejeti, saj, kot že omenjeno, stari prostori niso več uporabni, novih pa še nimajo. Iz tega razloga imajo nekaj težav s shranjevanjem večjih materialnih donacij. Sprejeli jih vsekakor bodo in to takoj, ko jim bodo prostorske zmožnosti to dopuščale. Z vsemi donatorji so in bodo v kontaktu za prevzem opreme. "Ljudje so resnično srčni in prijazni, kličejo, ponujajo pomoč v raznih oblikah," dodaja Ivanovičeva.

 

 

Ambasadorjem nasmeha pomagamo še naprej! Za delovanje v novih prostorih potrebujejo še nekaj opreme, med to sodijo tudi povsem osnovne stvari, kot so jedilni pribor, štedilnik... Ambasadorji nasmeha v svojih prostorih namreč preživljajo tudi več ur, med svojim delom tudi obedujejo.

 

Pomagate jim lahko s finančnimi donacijami, s pomočjo katerih bodo nakupili nujno potrebno delovne uniforme in ostale pripomočke za nemoteno delo. Podatki: Slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali AMBASADORJI NASMEHA s številko računa TRR: 30000-0012629339.

 

Za materialne donacije bodo veseli vašega klica na 041 771 655.

 

 

AMBASADORJI NASMEHA:

 

So prvo slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali. Do sedaj so jim pri delu pomagali psi, mačke, kunci, miniaturni ameriški konji, bradati agami, beloprsi afriški ježek, činčila, miniaturna ameriška pujska, dihurček in kokoška. Soo prostovoljsko neprofitno  društvo v javnem interesu. Podeljen jim je tudi status humanitarnega društva. Ukvarjajo se z izobraževanjem novih terapevtskih parov ter raziskovanjem učinkov terapije z živalmi.

 

Člani društva največ delajo s starostniki ter z otroki s posebnimi  potrebami.  Pojavljajo  se  tudi  v  dnevnih  centrih  za  mladostnike, osnovnih šolah, psihiatrični  bolnišnici.

 

Fotografije: Ambasadorji nasmeha

20 ZAPORNIH KAZNI ZARADI MUČENJA!

  • V zgodovini naše države je zaradi mučenja živali v zapor odšlo več kot 20 ljudi. Večina teh primerov je ostala spregledanih, saj se dotikajo predvsem kazni, ki so bile izrečene zaradi zanemarjanja rejnih živali.

Zadnji oglasi

Oddajo se: Zaradi selitve oddajajo Olija
Grega nam je poslal sledeče: Živjo sem Oli, zelo prijazen kuža , star 4 leta. rojen na dan žena 8. marca. Sem mešanec med ptičarjem in...
Oddajo se: Prijazna pasja duša si zasluži še eno priložnost!
Oldi, še vedno čaka na svojo priložnost, da zaživi polno seniorsko življenje. Njegova zgodba nam je neznana, a brazgotine na gobčku,...
Oddajo se: Svoj dom išče Aron
Iz Društva za zaščito živali Lajka sporočajo: Aron je kuža manjše rasti, z ne preveč bleščečo preteklostjo - bil...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno