12.05.2024

Bark Air, nova letalska družba, kjer imajo prednost psi

Nova letalska družba Brk Air, ki bo konec maja začela s prevozi štirinožnih prijateljev obljublja, da letenje za pse ne bo več stresno ampak bo predstavljalo zanimivo izkušnjo. V sodelovanju s čarterskim podjetjem zagotavljajo, da bodo njihovi poleti udobni za pse in njihove skrbnike. Kot so zapisali, vas bo ob rezervaciji leta poklical njihov predstavnik in zbral vse potrebne informacije o vašem psu. Na letališču se boste s svojim psom izognili gužvi in čakanju, saj zagotavljajo, da bodo vse potrebne varnostne preglede in formalnosti uredili, če boste na letališču samo eno uro pred poletom.

 

Da bo izkušnja za pasjega prijatelja še bolj udobna, bo letalo opremljeno s pomirjujočimi feromoni, glasbo in barvami, ki jih imajo psi najraje. Med letom bodo psom na voljo priboljški, glušniki za dušenje hrupa, pijača s pomočjo katere bodo ublažili nelagoden občutek v ušesih, ki ga običajno povzročajo spremembe tlaka v kabini.  

 

Čeprav novost pri letenju s psi navdušuje številne skrbnike po svetu, si jo zaenkart ne bo moglo privoščiti veliko pasjeljubcev. Cena prvih poletov, ki so planirani konec maja med Londonom, New Yorkom in Los Angelesom se giblje med 7000 in 9000 evri, odvisno od destinacije poleta. V ceni letalske karte je vključen polet za enega psa, njegovega skrbnika, prtljago in prevoz do letališča.

 

Fotografija je simbolična: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.