26.01.2024

Bolniška za nego hišnega ljubljenčka?

Politična stranka Resnica (Istina) je v Srbiji vložila zahtevo za uvedbo pravice do bolniškega staleža in nege hišnih ljubljenčkov. Lastniki živali so po zakonu dolžni pravočasno zagotoviti veterinarsko pomoč in oskrbo, če je žival bolna. V nasprotnem primeru jim grozi denarna kazen v višini do 50.000 srbskih dinarjev (426,00 eur).

 

Na spletni strani stranke so zapisali: »Lastniki hišnih ljubljenčkov se pogosto znajdejo v situaciji, ko se morajo odločati med plačilom kazni in ogrožanjem življenja hišnega ljubljenčka ali pa odpovedjo delovnega razmerja, če zaradi nege hišnega ljubljenčka ne pridejo na delo«. Takšna neusklajenost predpisov po njihovem mnenju močno otežuje življenje državljanom in je v pravični in pravno urejeni državi popolnoma nesprejemljiva.

 

V stranki se poleg liberalizacije bolniškega staleža za hišne ljubljenčke zavzemajo tudi, da bi nekatera zdravljenja in terapije hišnih ljubljenčkov krila zdravstvena zavarovalnica.

 

Vsebina povzeta po spletni strani stranke Resnica (Istina)

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.