10.10.2018

Brezdomna muca v Piranu turistu rešila življenje

Na Radiu Capris to jesen izbirajo "heroje dneva" - posebne ljudi z Obale, ki v življenju delajo nekaj dobrega in so s svojimi dejanji v navdih ostalim. V minulih tednih sta tako priznanje prejela že vodja Obalnega društva proti mučenju živali, Andrea Bogataj Krivec in obalni raper Drill, ki v sodelovanju z osnovnimi šolami preko glasbe ozavešča o odgovornem skrbništvu živali.

 

 

Včeraj so na najbolj poslušanem obalnem radiu predstavili še enega posebnega človeka, o katerem smo na našem portalu že pisali. Milan Petrovič na Obali namreč že 13 let skrbi za brezdomne muce. Ob sprehajalni poti med Bernardinom in Piranom jim je postavil celo mačje hostle z napisi "bed & breakfast". "To je najbolj slikan objekt na Obali, takoj za Tartinijem", radijcem pove Petrovič.

 

 

Zaupal pa jim je tudi eno prav posebno zgodbo. Ena od mačjih brezdomk ga je poleti z vztrajnim mijavkanjem opozorila na človeka, ki je brez zavesti ležal na Fornačah. "Ko sem ponoči odhajal s kolesom proti domu sem se spomnil, da še nisem bil pri mucah. Pri Fornačah sem zaslišal mijavkanje. Prvič me je ta muc, ki ga seveda dobro poznam, čakal na tej lokaciji in glasno mijavkal. Med avtomobili sem nato zagledal dve nogi. Človek je tam ležal brez zavesti in nemudoma sem poklical reševalce. Šlo je za turista, ki je k sreči preživel. Če tiste noči ne bi odšel k mucam in če tale muc ne bi tako glasno mijavkal, je vprašanje, če bi moški preživel," svoj spomin strne Caprisov heroj dneva.

 

 

Celotno zgodbo preveri v posnetku.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.