06.10.2021

Brezdomni psi bodo vodili radijski program, prva je bila psička Branka!

V času, ko medije preplavljajo slabe novice, žalostne zgodbe in poročanja o družbeni razdeljenosti ter krizi v različnih sferah življenja, prihajajo v javnost tudi dobre, pozitivne zgodbe, ki si vsekakor zaslužijo največjo pozornost. Najbolj priljubljena radijska postaja na Primorskem, Radio Capris, je včeraj namreč pričel s projektom, ki ga doslej v etru slovenskih radijskih postaj še nismo zasledili. Zvezde jutranjega programa, ki je praviloma "paradni konj" vsake radijske postaje, bodo namreč postali brezdomni psi in muce, ki jim bo Caprisova ekipa namenila veliko programskega prostora - vse v želji, da jim najdejo najboljše skrbnike. "Cartali se bomo, dišali po priboljških, govorili o odgovornem posvajanju in skrbništvu ljubljenčkov, o zabavnih dejstvih, izmenjevali si bomo pasje in mačje izkušnje. Nedvomno boste v etru včasih zaslišali tudi lajanje ali mjavkanje," koncept nove radijske akcije opiše Suzana Srdić, voditeljica jutranjega programa na Radiu Capris.Prva pasja voditeljica je bila 4-mesečna Branka (na fotografiji z voditelji Suzano Srdić, Jano Pogačnik, Nejcem Špehom in Mitjo Banovškom iz Mr. Peta)

Brezdomni psi in muce bodo zvezde radijskega jutra vsak prvi torek v mesecu. "Predstavili bomo živali, ki so na voljo za posvojitev. Pod "predstavili" mislim na to, da je vedno potrebno uskladiti osebnost in karakteristike živali z bodočim skrbnikom. Upamo, da nam bo uspelo najti ustreznega posvojitelja. Če ga bomo našli, ga bomo tudi bogato obdarili, da bo nov začetek s kosmatim voditeljem malo lažji," dodaja Srdićeva. Brezdomne živali bo v svoj objektiv ujel radijski fotograf, fotografije pa bodo radijci objavili na socialnih omrežjih - tudi na Facebooku Radia Capris, kjer jim sledi že preko 73.000 poslušalcev.Projektu se je pridružila tudi trgovina Mr. Pet, ki bo "kosmatega radijskega voditelja" razvajala s priboljški, morebitnega posvojitelja pa obdarila z darilnim bonom za nakupe v njihovi koprski poslovalnici.Pasja sodelavka Radia Capris je psička Zoom

Kdo pa so štirinožni prijatelji voditeljev najbolj poslušanega radia na Obali? "Vsi imamo doma bodisi posvojenčka ali ljubljenčka s pedigrejem, od mačk do psov, nekateri celo koze in zajce. Vsi smo tudi sicer zelo navezani na živali, že vrsto let obiskujemo zavetišča in na različne načine ozaveščamo svoje poslušalce. Naše podjetje je sicer "dog friendly", kar pomeni, da so pri nas vedno dobrodošli tudi poslušalci s štirinožci, vsakodnevno pa nam družbo dela tudi prav posebna sodelavka - psička Zoom," zaključi Suzana Srdić z Radia Capris.Branka išče dom: Branka je mladička stara približno štiri mesece, za seboj ima ortopedsko operacijo. Prostovoljci so se na vse načine trudili, da so ohranili njeno hudo zlomljeno tačko, kar jim je uspelo, zato amputacija ni bila potrebna. Trenutno pridobiva na mišični masi zadnje tačke, vendar se hitro rehabilitira. Je zelo družabna in navajena psov in mačk, rada ima sprehode ter družinsko življenje. Branka išče nove ljubeče in odgovorne skrbnike, zato vse informacije o možnosti posvojitve dobite pri Obalnem društvu proti mučenju živali: 031 349 823 ali obalno.dpmz@gmail.com.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.