13.03.2024

Celje dobiva prvi pasji park v mestni četrti Dečkovo naselje

V Celju bodo do poletja dobili prvi pasji park, ki ga bodo uredili v mestni četrti Dečkovo naselje. Park se bo nahajal na zelenih površinah med ulicami Pod lipami, Pod gabri in Pod kostanji, kjer se nahajata tudi športno in otroško igrišče.


Stanovalci mestne četrti Dečkovo naselje so že večkrat izrazili željo, da bi imeli za svoje pasje ljubljenčke primerno urejen prostor, ki prinaša veliko koristi tako pasjim skrbnikom kot lokalni skupnosti. Predstavlja namreč prijetno, varno in funkcionalno okolje, v katerem se lahko psi brez povodca razgibajo, njihovi skrbniki pa med sabo družijo in izmenjavajo izkušnje o vzgoji in skrbi za pse. 


Pasji park v MČ Dečkovo naselje bo ograjen in urejen na približno 900 kvadratnih metrih, s čimer bo omogočal varno spuščanje s povodca ter gibalno in senzorično aktivacijo psov. Tovrstni parki so namenjeni primerno socializiranim psom - kot na vseh ostalih javnih površinah pa bodo lastniki psov tudi v pasjem parku morali skrbeti za red in čistočo. Park bo opremljen s koši za iztrebke, pitnikom in klopmi za uporabnike. Vstop vanj bo prost in na lastno odgovornost.

Fotografija je simbolična: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.