29.08.2016

Celjski zeleni praznik

Čeprav so bile ulice mesta nekoliko bolj prazne, saj so številni še ulovili zadnji počitniski vikend na morju, se je v zelenem objemu mestnega parka Celje, zbralo kar nekaj obiskovalcev. Društvo celjskih veganov je tam organiziralo zeleni piknik, ki je Savinjčanom in tistim iz drugih regij, predstavil veganskih način življenja ter v veliki meri tudi prehranjevanja.

 

 

Poletno obarvano druženje je ponudilo sklop treh zanimivih predavanj, predvsem pa pestro stojnično ponudbo. Tudi tokrat je bilo možno opraviti vegansko obarvane nakupe in z donacijami pomagati nekaterim društvom. Najdaljše vrste so se zaradi vabljivih vonjav, vile pri prehrani. Ričet, vegan hamburge in hot dog ter nepogrešljive sladice so prevzele mnoge.

 

 

Sicer nas je presenetilo, da so pobudniki piknika pozabili nastaviti več smetnjakov, vendar lahko dogodek označimo z odliko in verjamemo, da je vredno taka druženja ohranjati. Mnogi namreč ljubimo zeleno...

Fotogalerija dogodka:

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.