07.02.2020

Celoten honorar namenil v dobrodelnost!

Od torka v Italiji poteka največji glasbeni festival v Evropi - Sanremo. Prvi trije večeri so pred televizijske ekrane privabili preko 10 milijonov gledalcev, takega rezultata pa Sanremo ni imel že več kot desetletje. Za organizacijo festivala, ki je letos že 70. po vrsti, italijanska nacionalna televizija vsako leto nameni ogromno denarnih sredstev, visoke honorarje prejemajo tudi vsi nastopajoči in gostje. Med njimi je tudi priljubljeni pevec Tiziano Ferro, ki se predstavlja v vlogi nekakšnega "pojočega sovoditelja". Vsak večer na odru odpoje nekaj uspešnic iz zgodovine italijanske glasbe, njegov nastop pa vsak večer traja približno 10 minut.Honorar, ki ga je Tizianu Ferru za letošnjo prisotnost na festivalu namenila italijanska nacionalna televizija znaša kar 250.000 evrov. A pevec se je odločil, da bo celoten honorar namenil dobrodelnim organizacijam, med katerimi je tudi "Chance for Dogs". Gre za večje društvo za zaščito živali, ki ima sedež južno od Rima in se ukvarja z oskrbo in iskanjem primernih domov tistim psom, ki so bili odvrženi na ulico.

Tudi sicer Italijani svoje vsebine na televiziji pogosto namenjajo problematiki zavrženih živali. V satiričnem TV dnevniku, ki ga vsak večer predvaja komercialna televizija, se že dolga leta ob voditeljih na mizi predstavlja pes, ki išče dom. Najbolj priljubljena TV voditeljica Maria De Filippi v svojih oddajah večkrat opozarja na problem zapuščanja, v ta namen je pred leti posnela tudi poseben oglas, ki se je več tednov predvajal na vseh italijanskih televizijskih oddajah.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.