0
0,00 €

Dajmo Mariji najlepše darilo! Brezskrbne praznike!

Objavljeno: 15.12.2017

Se še spominjate gospe Marije, ki smo ji v okviru projekta Srce za tačke skupaj z Lidlom Slovenija in pomurskim društvom donirali kar nekaj hrane?

 

 

Takrat nas je zelo ganilo sporočilo Petre Gjureč iz Društva za zaščito živali Pomurja. Pomurcem smo namreč namenili košare v treh Lidlovih trgovinah in ob praznenju košar, so se člani društva spomnili na posebno osebo. Obiskali so gospo Marijo in njena dva kosmatinca - Lejo in Rokija. Marija je hudo bolna, artritis in osteoporoza ji onemogočata gibanje, po stanovanju se lahko premika samo s stolom. Brez psičke Leje bi živela popolnoma sama. Psička Leja pomeni gospe Mariji vse! Varnost, družbo, toplino … daje ji voljo do življenja in ji pomaga pri prestajanju hudih bolečin, ki jih ima zaradi bolezni.

 

 

Člani DZŽ Pomurja skrbijo, da ima Marija vedno dovolj hrane, da nahrani njena prijatelja. Žal pa niso mogli preprečiti tega: štirinožca sta en popoldan odšla na potep, Marija ju je vso noč čakala pri vratih, da se vrneta. Seveda so društveniki naredili iskalno akcijo in ju naslednji dan pripeljali nazaj. Zdaj seveda Marijo ves čas skrbi, da se to ne bi ponovilo. Poleg tega rada raznosita in razporedita smeti po celotnem dvorišču, kar spet predstavlja velik pritisk za Marijo, ki smeti zaradi svoje bolezni ne more sama pobrati. Tudi tukaj z veseljem priskočijo na pomoč v društvu, vendar to ni trajna rešitev.

 

 

"Edino prav je, da Marijo prikrajšamo za številne skrbi in postavimo ograjo, ki bo Leji in Reksiju preprečila morebitne potepe in raznašanje Marijinih čevljev po okolici. Želimo, da preživijo mirne praznike in vse dni, ki jih še čakajo," nam povedo v društvu. Potrebujejo približno 8 metrov ograje, vključno z vrati. Iščejo obrtnike, prostovoljce, donatorje, ki jim bodo pomagali pri nabavi in postavitvi te ograje za Marijo, Lejo in Reksija.

 

 

Dajmo jim najlepše darilo – brezskrbne praznike!

 

 

Kontakt: 070 727 755 (Petra, Društvo za zaščito živali Pomurja)

 

PSOM PRIJAZNIH VSE VEČ TUDI V SLOVENIJI...

  • Psom prijaznih lokalov je tudi v Sloveniji iz dneva v dan več. Psi lahko ponekod pod določenimi pogoji vstopajo tudi v mestne avtobuse, vlake... Natančen seznam lokacij, na katere lahko pridete s psom, najdete na našem portalu!

Zadnji oglasi

Najdeni: Našli so starejšo samičko! Kdo je lastnik?
Med Cesto in Lokavcem so našli starejšo samičko. V zavetišču Oskar Vitovlje iščejo skrbnika, saj psička ni...
Izgubljeni: 11-letni Maj je pogrešan od sobote!
V soboto se je izgubil zlati prinašalec, je prijazen, star 11 let in ima črno ovratnico. Odšel je od doma iz vasi blizu mejnega...
Izgubljeni: V Kamniški Bistrici se je izgubila psička
V Kamniški Bistrici se je izgubila psička, ki sliši na ime Čenča. Je zelo prijazna, podobna je pasmi nemški ovčar, nosi...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno