15.03.2024

Do kdaj naj kuža nosi zimski plašček?

Pred nami je pomlad in sončni žarki znajo biti že zelo topli. Sigurno poznate situacijo, ko je zjutraj hladno in se debelo oblečete, na poti domov iz službe ali šole pa se skoraj skuhate. Skuhajo se tudi kosmatinci in tako, kot jih brez zaščite lahko zebe, jim je, preveč oblečenim, lahko neprijetno vroče.

 

Bodite pozorni, kakšne so zunaj temperature in kako aktiven bo vaš sprehod. Velikokrat je namreč opaziti, da ljudje svoje ljubljenčke oblačijo predolgo v pomlad, ko glede na vremenske razmere za to res ni več potrebe. V primeru slabega vremena in višjih temperatur uporabljajte dežni plašč, ki je veliko tanjši od zimskega. Vašemu kosmatincu bo tako na sprehodu veliko bolj prijetno.

 

Maja Šparovec

Klub Canima - šolamo pse, izobražujemo skrbnike

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.