27.11.2020

Dobrodelni koledar na temo 'kužki in pašteta'

S prekrasnim koledarjem za leto 2021 se letos predstavlja tudi slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali – Ambasadorji nasmeha. "Tokratna tema je bila - pašteta! In naši kužki so jo z veseljem polizali," pravijo člani društva in dodajajo, da boste z nakupom koledarja podprli njihovo delovanje. Pošljejo varno, brezstično, po pošti. Vse o nakupu in prevzemu izveste prek elektronskega naslova info@ambasadorji-nasmeha.si. Utrinka iz koledarja:



Društvo ima skozi vsa leta obstoja enotno srčno vodilo in to je, da starejšim, osamljenim, bolnim in osebam s posebnimi potrebami nudi popestritev pustega vsakdanjika oz. rehabilitacije v različnih ustanovah ali doma. Ime društva samo najbolje predstavi njihovo poslanstvo – kamorkoli pridejo, želijo vzbuditi nasmeh na obrazu, pa čeprav le za trenutek, saj ga v ozadju večkrat spremlja huda bolečina, žalost, osamljenost ali le dolgočasje.

 

Ne spreglej: Intervju z Uršo Ivanovič iz Ambasadorjev nasmeha

 

 

Njihovo društvo je samostojno, nepridobitno združenje občanov, ki se strokovno ukvarjajo z izobraževanjem ter raziskovanjem pospeševanja učinkov terapije z živalmi. Namen društva je prizadevanje, da se terapija in aktivnosti s pomočjo živali ustalijo in izvajajo kot priznana oblika pomoči v zdravstvu, šolstvu in na drugih primernih področjih, ki jih pokrivajo ustrezne ustanove v Sloveniji, kot tudi v obliki individualnih obiskov na domu v sodelovanju z za to usposobljenim osebjem in ustanovami.


Zavedajo se odgovornosti, ki jo nosijo, zato so njihovi pari (tako živali terapevti kot vodniki) preverjeni: par mora opraviti posebno šolanje s končnim preizkusom, terapevtska žival je vsako leto veterinarsko pregledana in testirana na naših preverjanjih aktivnih članov. Organizirajo izobraževalne seminarje, strokovna predavanja, predstavitvene obiske v ustanovah z namenom širjenja in zagotavljanja kvalitetnih aktivnosti in terapije s pomočjo živali v Sloveniji.

 

 

Ambasadorji obiskujejo dolgotrajno bolne v bolnišnicah, stanovalce domov za ostarele, razvojne oddelke vrtcev in šol. Sodelujejo pri bralnih uricah in odpravljajo strah pred psi. Res, da je največ psov, delajo pa tudi z mucami, prašički, bradatimi agamami, činčilami, polžki ...

 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.