09.07.2024

Društvo Reks in Mila prejelo medaljo Občine Medvode

Na slavnostni seji Občine Medvode, ki je potekala ob občinskem prazniku, rojstnem dnevu Jakoba Aljaža, je Društvo Reks in Mila prejelo izjemno dragoceno priznanje - medaljo Občine Medvode.

 

Kot so zapisali, so njihova prizadevanja za zmanjševanje trpljenja domačih, divjih in rejnih živali ter živali, na katerih še vedno opravljajo poskuse, ter prizadevanja za preprečevanje novih rojstev mačk in psov z akcijo sterilizacij/kastracij, ki poteka v občini Medvode neprekinjeno že osmo leto, bila prepoznana kot dejanja, ki so vredna občinskega priznanja.

 

Ponosni so, da s svojim sočutjem in trdim delom ustvarjajo bolj prijazen svet za živali in ljudi. Z velikim ponosom dopolnjujejo delo in trud izjemne ekipe Zavetišča Horjul, ki bi ga želeli klonirati po vsej Sloveniji.

 

Ob podelitvi priznanja so pozvali, da stopimo skupaj in poskrbimo, da bomo po vseh občinah sterilizirali in kastrirali vse mačke in pse. S tem posegom živali ne bodo trpinčene, preganjane, mučene, lačne iskale hrano do svojega bridkega konca, ki je večinoma v ranah, poškodbah, bolezni in trpljenju.

 

Za konec so zapisali, da so živali naši sopotniki, so dragoceni dar narave. Kot čuteča nebogljena bitja zaslužijo naše spoštovanje, razumevanje in uvidevnost.

 

 

Fotografije: arhiv Društva Reks in Mila

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.