06.07.2023

Epilog tragedije v Kopru: Kršitelju samo 800 evri kazni in začasni odvzem izpita

V torek smo na našem portalu pisali o grozljivki, ki se je dogajala v Kopru, ko je vinjen 67 letnik z mopedom vlekel psa, dokler se ni ubogi pes zgrudil in poginil. Po krutem dejanju je psa odvrgel v bližnji smetnjak za biološke odpadke.

 

Članek, ki ga je samo na portalu Pes moj prijatelj v samo dveh dneh zasledilo več kot 65.000 ljubiteljev živali je prejel tudi več kot 1.600 komentarjev, zgražanj bralcev, ki so vsi po vrsti obsodili nedopustno kruto dejanje. Zato še toliko bolj preseneča zapis o epilogu tragedije, ki so ga za portal 24ur sporočili iz Koprske policijske postaje. Zapisali so, da dogodek niso obravnavali kot kaznivo dejanje, saj nista bila dokazana naklep ali intenziteta dejanja. Kršitelj bo moral plačati zgolj globo v višini osemsto evrov, poleg tega pa mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

 

Vsekakor smo lahko najmanj presenečeni nad odločitvijo in pozdravljamo čimprejšnjo spremembo zakona o zaščiti živali in spremembo kazenskega zakonika.

 

Fotografija je simbolična: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.