0
0,00 €

Fantastičen rezultat! V naši akciji 200 sterilizacij in kastracij!

Objavljeno: 27.10.2017

Nimamo besed, s katerimi bi opisali srečo in veselje ob tem, ko smo izvedeli število opravljenih sterilizacij in kastracij v okviru naše akcije Srce za tačke! Čisto natančne številke sicer (še) nimamo, ker se akcija uradno zaključuje jutri, a jasno je, da se bo to zelo približalo številu 200. Na ta razultat smo resnično zelo ponosni. To namreč pomeni, da bo na svet v naslednjih mesecih / letih prišlo veliko manj mladičev, prihranjeno jim bo (pogosto dolgotrajno) iskanje novih domov, marsikateremu pa tudi odvečno trpljenje.

 

Mirjam Blatnik iz brežiške VET BM nam je že v začetku tedna sporočila, da je odziv na akcijo odličen in da je bilo v dveh dneh opravljenih že 25 posegov. Tudi Luka Gombač iz izolske veterinarske ambulante Gombač Vet je nad odzivom navdušen: "Na akcijo se odzvalo ogromno število ljudi. Toliko, da šele te dni zaključujemo naročene v tednu akcije," je povedal. Povprečno so opravili po 7 posegov na dan, zaradi velikega odziva so akcijo podaljšali. To so storili tudi v mariborski ambulanti Pika: "Zanimanje je bilo preveliko, da bi vse zrealizirali naenkrat. Zato smo vsem, ki so nas poklicali v 'našem' tednu ponudili nadomestne termine še v naslednjem tednu," nam je povedala Natalija Hercog Gerbec. Oktobrsko akcijo je v začetku oktobra uspešno otvorila tudi ambulanta Tristokosmatih iz Ljubljane.

 

Prav vsem štirim veterinarskim ambulantam se iz uredništva portala Pes moj prijatelj iz srca zahvaljujemo za sodelovanje v akciji! Ponosni smo, da naša akcija navedenim ambulantam ni predstavljala bistvene težave pri delnem izpadu dohodka in so v njej prepoznali vse tiste pozitivne učinke, ki jih je to sodelovanje imelo pri reševanju vsesplošne problematike brezdomnih psov.

 

Sterilizacija in kastracija sta edini in najcenejši način, s katerim na dolgi rok ne bo več brezdomnih živali. Svetujemo vam, da si preberete različna dejstva o obeh posegih.

 

Oktobrski projekt Srce za tačke prinaša popuste za sterilizacije in kastracije, dobrodelno akcijo, veliko nagradno igro in ogromno koristnega branja. Oglej si podrobnosti tukaj.

 

 

Foto: Shutterstock

20 ZAPORNIH KAZNI ZARADI MUČENJA!

  • V zgodovini naše države je zaradi mučenja živali v zapor odšlo več kot 20 ljudi. Večina teh primerov je ostala spregledanih, saj se dotikajo predvsem kazni, ki so bile izrečene zaradi zanemarjanja rejnih živali.

Zadnji oglasi

Najdeni: Našli so starejšo samičko! Kdo je lastnik?
Med Cesto in Lokavcem so našli starejšo samičko. V zavetišču Oskar Vitovlje iščejo skrbnika, saj psička ni...
Izgubljeni: 11-letni Maj je pogrešan od sobote!
V soboto se je izgubil zlati prinašalec, je prijazen, star 11 let in ima črno ovratnico. Odšel je od doma iz vasi blizu mejnega...
Izgubljeni: V Kamniški Bistrici se je izgubila psička
V Kamniški Bistrici se je izgubila psička, ki sliši na ime Čenča. Je zelo prijazna, podobna je pasmi nemški ovčar, nosi...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno