14.10.2019

FOTO: Do oltarja se je sprehodila z osmimi posvojenci!

V okviru dobrodelno-ozaveščevalnega projekta Srce za tačke, ki ga letos že tretje leto pripravljamo s podjetjem Lidl Slovenija, v tem mesecu spoznavamo tudi navdihujoče zgodbe posebnih prijateljstev.

 

Ko se je 33-letna Samantha Kelly zaročila z Ronanom, je vedela, da bodo njeni kosmatinci morali sodelovati pri poroki. Podjetnica z Irske je pred petimi leti, ko je spoznala svojega zaročenca, že imela 3 posvojene kužke. Skozi leta pa se jim je pridružilo še 5 invalidnih rešenčkov. Na veliki dan se je tako vseh 8 psov sprehodilo do oltarja. 17-letna psička Louisa, ki je sicer slepa, je nadomeščala nevestin šopek, vsi štirinožni spremljevalci pa so od svatov poželi val navdušenja.Samantha pravi: "Najini psi so najina družina, zato sva seveda želela, da so del dogodka. Vsi gostje so bili navdušeni, tudi duhovnik, ki naju je poročil, ki ima tudi sam dva posvojena psička." Par je svoje pse posvojil z vseh koncev Irske. Prilagodila sta vrt in okolico hiše, da jim olajšata gibanje, 24 ur na dan jim nudita nego, kadar pa se zvečer odpravita ven sama, pa jima pomaga varuška."Tri pse sem imela, še preden sem spoznala Ronana. Ker ima tudi on zelo rad pse, sva potem še naprej posvajala takšne pse, ki so gibalno ovirani in težje dobijo dom. Louisa je bila moja prva rešenka. Ko sem jo vzela k sebi, je imela 7 let, sedaj jih ima že 17. Še naprej nameravava posvajati – predvsem starejše pse, ki so že predolgo v zavetiščih in bodo težko kdaj našli svoj dom," je še dodala Samantha.Par pa ima sicer še 5 rešenih ovc in 3 kokoši, ki so prav tako kot psi, del njune velike živalske družine.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.