05.01.2021

FOTO: Iz 10-metrskega brezna rešili psičko

Zadnji dan starega leta se je v okolici Postojne izgubila 12-letna psička Rina. Dva dni o njej ni bilo sledu, dokler ni njen lastnik med iskanjem zaslišal lajež in ugotovil, da je psička na dnu 10-metrskega brezna. Kot poročajo na portalu 24ur.com, je stekla jamarska akcija, Rino pa so v uri in pol uspešno in brez poškodb potegnili na plano.


Na vhodu v brezno je bilo treba odstraniti nekaj večjih skal. Do psičke se je spustil Luka Zalokar, vodja regijskega centra za reševanje iz jam Postojna, jo pomiril in pregledal. 12-letna psička Rina ni kazala znakov poškodb. Psici je nadel pas, namenjen reševanju živali, s pomočjo vrvne tehnike pa so jo dvignili iz brezna na površje. 
Vir: 24ur.com

Foto: Matej Zalokar

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.