06.10.2019

FOTO: Kjer je srce, tam je pot!

V Arboretumu Volčji Potok se je včeraj odvil dobrodelni dogodek Koraki za tačke. Tradicionalno ga ob dnevu živali vsako leto organizira Zavod Naš Kuža, s podporo podjetja Lidl Slovenija.

 

V sončnem Arboretumu smo bili priča enkratnemu vzdušju in dogajanju, ki je bilo ves čas usmerjeno v eno – pomoči živalim, ki potrebujejo pomoč. S prekrasnimi izdelki in ozaveščevalnimi materiali so se predstavljala društva za zaščito živali, terapevtske kužke so predstavili Ambasadorji nasmeha, Veterina Noe pa je podajala veterinarske nasvete.

 

Sredstva za zavržene živali so obiskovalci pomagali zbirati s sprehodom po pasjem poligonu, sodelovali so lahko tudi v dobrodelnem srečelovu.

 

Poskrbljeno je bilo seveda tudi za najmlajše. Poleg poslikav obraza je bila otrokom na voljo tudi ustvarjalnica. Ob 13. uri se je zgodilo še odprtje Migimigi pasjega igrišča, na katerem je ekipa Alfakana prisotnim pokazala nekaj zanimivih pasjih veščin in trikov.

 

 

Korake za tačke je včeraj z nami delalo veliko število obiskovalcev (tudi štirinožnih). Mnogi so prisluhnili tudi pogovorom s člani organizacij, ki si prizadevajo za dobrobit živali. Slednje je povezoval Rok Trkaj iz Zavoda Naš Kuža. "Kjer je srce, tam je pot. Verjamem, da lahko. Da spremenimo to državo, ta odnos, to držo, ki jo imamo," je po dogodku povedal Trkaj. "Energija, ki je bila med nami je bila pristna in iskrena. Da hočemo eno, pomagati kužkom in živalim. In kjer je taka energija doma, se vedno rodijo krasne stvari," je zadovoljen.

 


"Prišla sva podpreti tak krasen dogodek. Pri prvi stojnici sva kupila nekaj za najine vnuke, ob tem pa sva bila še dobrodelna. Tukaj je danes res krasna energija, pa še toliko čudovitih kosmatincev je videti," sta nam zaupala zakonca iz Kamnika.

 

Pri Korakih se zbirajo sredstva za Zavod Naš Kuža, ta pa sodeluje z različnimi organizacijami, ki pomagajo zavrženim živalim. Zbiranje sredstev za brezdomne živali se sicer nadaljuje tudi preko SMS donacij. Preko SMS sporočila s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919 lahko še nekaj dni prispevate 1 ali 5 EUR za brezdomne živali.

 

Tako uspešnega projekta pa zagotovo ne bi bilo brez neutrudne ekipe podjetja Lidl Slovenija, ki vsako leto z mnogimi aktivnostmi pomaga ustvarjati boljši svet tudi za brezdomne živali. Do konca meseca lahko v vseh Lidlovih prodajalnah še naprej odlagate prispevke v obliki pasje ali mačje hrane, ki so namenjeni društvom za zaščito živali in zavetiščem.

 

Podpornik projekta je seveda tudi naš spletni portal, kjer bomo še ves mesec skrbeli za številne ozaveščevalne in izobraževalne vsebine na temo zavrženih živali, spodbujali posvajanje živali iz zavetišč in podobno.

 

Več o včerajšnjem dogodku in zbranih sredstvih bomo zapisali v prihodnjih dneh.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.