06.12.2021

FOTO: Ron končno začel uživati življenje

Na našem portalu smo že večkrat pisali o ovčarju Ronu, ki so ga inšpektorji zaradi zanemarjanja odvzeli lastnikom. Ron je živel priklenjen na verigo pri stari prikolici, med polno krame, nevarnih predmetov in starih avtov. Rona so inšpektorji odvzeli lastniku in ga začasno namestili v zavetišče, nato pa ponovno vrnili v prvi "dom". Pred nekaj tedni se je javnost razveselila novice, da je inšpekcija Rona nepreklicno vrnila zavetišču, česar se je najbolj razveselil prostovoljec Luka Vrbančič, ki je tudi sicer bil neumorno bitko za Ronovo prijaznejše življenje.

Ron je bil pred dnevi kastriran, odslej pa bo, vsaj nekaj časa, bival prav pri Vrbančiču. Družbo mu bodo delali tudi Zeus, Zara in Houdini, ki jih je prostovoljec pred časom posvojil iz brežiškega zavetišča. "Ne vem zakaj sva ravno midva postala najbolj spremljan pasje-človeški par pred dvema letoma, ko pa je vsak dan toliko žalostnih zgodb. Mogoče zato, ker sem se takrat prvič v življenju izpostavil pred celo državo, da bi zahteval pravico za tebe. To sem storil instinktivno in iz čiste in brezpogojne ljubezni do tebe. Težko opišem vez s tabo. Imam štiri pse, vse jih imam neskončno rad in bi dal življenje za njih, ne da se opisati z besedami ... Ampak ti, ti si res nekaj posebnega, drugačnega. Pes, ki pride samo enkrat v življenju in nikoli več," je navezanost na Rona opisal Luka.

"Če že moram gledati nate skozi oči nevtralnega pasjeljubca, si upam trditi naslednje ... Si simbol zvestobe, lojalnosti, upanja in vere. Upanja in vere v boljše jutri, ne glede na težke trenutke, ki jih je potrebno prestati, da bi uzrli sonce. Si slovenski Hachiko in verjamem, da boš tudi ti postal zgodba, ki bo živela še dolgo po tem, ko naju več ne bo. In potrudil se bom, da ti postavijo kip na najini klopci ob nasipu v Vrbini. Da bodo vsi vedeli, da je v Brežicah nekoč živel Ron, ki je lahko za vzgled slehernemu človeku in kako nikoli ne smemo izgubiti vere v boljše čase."

Ron v Lukovem domu (ob psu Zeusu):Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.