15.01.2024

Ganljiv zapis ob slovesu policijskega štirinožnega kolega Narasa

Policisti PU Novo mesto so se z ganljivim zapisom na FB strani poslovili od svojega zvestega, skoraj 14 let starega, pasjega pomočnika Narasa. Kot so zapisali je bil Naras osem let v njihovih vrstah, s svojim vodnikom Stankom pa sta bila odličen tandem. Kuža je svojo zadnji delovni dan oddelal 1. maja 2020, od takrat dalje pa je užival upokojenske dni pri družini svojega vodnika vse dokler ni pred dnevi odšel za mavrico. Stanko mu je stal ob strani vse do zadnjega izdiha in mu tudi na ta način povrnil zvestobo, so še zapisali na PU Novo mesto.

 

Naras je bil izšolan za splošne policijske naloge z izjemno sposobnostjo sledenja in vztrajnostjo. V karieri je imel veliko nalog, najbolj pa je lahko ponosen na rešeno človeško življenje leta 2018.

 

Kot je razbrati iz zapisa, je bil Naras tudi zelo potrpežljiv pred fotografskim objektivom. Krasil je policijske novoletne voščilnice in druge objave, ena izmed fotografij z njegovim Stankom pa je bila celo navdih za ilustracijo na poštni znamki so še sporočili na PU Novo mesto.

 

Fotografija: FB stran PU Novo mesto

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.