15.01.2013

Gardaland se poslavlja od delfinov

Po dvajsetih letih se zabaviščni park Gardaland v italijanskem mestu Castelnuovo del Garda, poslavlja od delfinov. V začetku letošnjega leta, natančneje 6. januarja so delfini poimenovani Robin, Teide, Betty in Nau še zadnjič nastopili v predstavi za obiskovalce parka. Te dni so začeli tudi z rušenjem zgradbe, v kateri so se odvijali nastopi.

 

"Bolj kot zunanji pritiski, je bilo odločilno to, da angleška družba Merlin Entertainments, ki je lastnica parka, zavzeto zagovarja politiko spoštovanja živali. Odločitev, da se delfinarij ukine, je predvsem posledica tega," je poudaril direktor parka Danilo Santi, ki je z "zunanjimi pritiski" mislil predvsem na to, da je pred leti smrt nekaj delfinov sprožila burne polemike.


Dobrobit živali je tokrat imela prednost pred ekonomskimi razlogi. Predstave z delfini si je ogledalo približno 759 tisoč gledalcev letno, kar pomeni, da so skoraj vedno bile razprodane.


Delfini bodo najverjetneje premeščeni v akvarij v Genovi, kjer bodo lahko uživali zasluženo upokojitev.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.