02.09.2009

V prvi jesenski dobrodelni akciji zbrali 2 toni za Obalno zavetišče!!!

 

 

Septembra 2009 je Radio Capris v sodelovanju s skupino Pes moj prijatelj organiziral prvo večjo akcijo zbiranja hrane za pse in mačke, ki so svoj začasni dom našli v Obalnem zavetišču. Skupaj se je le v nekaj dneh nabralo za več kot dve toni pasje in mačje hrane, ki je zadostovala za približno 6 mesecev oskrbe psov v azilu!

Andreja Bogataj Krivec, predsednica Obalnega društva proti mučenju živali je takrat povedala, da je bila to najuspešnejša akcija za Obalno zavetišče do tistega dne.

Zbrano hrano sta Radio Capris in Pes moj prijatelj skupaj s prvošolci iz Osnovne šole Cirila Kosmača Piran, županom Občine Piran Tomažem Gantarjem, glasbenikoma Slavkom Ivančičem in Rudijem Bučarjem, odpeljala v Obalno zavetišče, tam pa so prvošolce poučili o pravilnem ravnanju z živalmi.

Spomin zavetišču na to uspešno akcijo so pustili tudi otroci. Poleg dobre volje in hrane, so namreč zavetišču izdelali strehico ute, ki so jo okrasili z risbami psov in dobrimi mislimi. S tem pa so vsakega obiskovalca zavetišča opozarjali, da tudi mali ljudje lahko naredijo velik korak za lepši pasji vsakdan. Ob tem pa je potrebno poudariti, da je vzgoja o odnosu človeka do vseh živih bitij, najučinkovitejša prav pri najmlajših.

Na projekt so se odzvali tudi številni mediji, ki so s svojimi objavami pripomogli k temu, da je akcija uspela v vseh pogledih: Radio Capris kot organizator, v prvi vrsti, nato pa še 24ur.com, TV Pika, TV Koper, Primorske novice, Obala.net, reviji Lady in Nova, Primorska.info in Slovensko-morje.net.

Besedilo: Odpmž in Pes moj prijatelj

Foto: Radio Capris

 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.