20.02.2013

Green Hill se je odpovedal možnosti pritožbe zoper zaplembo

Kot so zapisali na Facebook strani "Comitato Montichiari contro Green Hill", naj bi se podjetje Green Hill na Vrhovnem sodišču v Bresci, odpovedalo možnosti pritožbe zoper zaplembo. Spomnimo, da je meseca julija Državni gozdarski organi po prejetih pritožbah aktivistov proti vzreji psov, zasegel posestvo podjetja Green Hill. To je bila prva pomembna zmaga vseh tistih, ki so na napake in mučenja znotraj podjetja opozarjali dolga leta.

 

Danes, ko mineva 7 mesecev od tega zgodovinskega dogodka, v združenju za pravice živali Lav še odločneje zahtevajo uvedbo postopka, v katerem bodo kaznovani vsi odgovorni v "hiši smrti". Prizadevajo si tudi za dokončno zaprtje podjetja, v katerem so vzgajali pse pasme beagle namenjenih poizkusom.

 

"Veseli smo," navdušeno povedo člani združenja in dodajajo: "To je nov dosežek v sodnem postopku in dokaz, da je državni tožilec deloval pravilno, ko je uvedel postopek zasedbe podjetja."

 

Po mnenju združenja je to tudi dokaz, da se vodstvo podjetja končno zaveda, da v sodnem postopku nimajo izgovorov in rešitev ter da je to dobra smernica za uspešno zaključen postopek. Zdaj lahko več kot 2.600 zaseženih psov pasme beagle, pri svojih novih skrbnikih mirno spi, saj je pravica vse bolj na njihovi strani.

 

Vir: Facebook stran "Comitato Montichiari contro Green Hill"

Foto: Ansa

 

Ostale novice v zgodbi Green Hill:

- Beagli že v objemu prvih skrbnikov 

- Beagli iz Green Hilla potekajo začasne posvojitve

- Preiskovalni organ predal beagle organizaciji za zaščito živali

- Beagli niso (še) na voljo za posvojitev

- Zasegli so podjetje Green Hill

- Črni posli podjetja Green Hill

- Protestniki rešili nekaj psov, ki so bili namenjeni laboratorijskim poskusom

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.