Vse višji standard pasjega dopustovanja na Hrvaškem

Sezona je tu in mnogo Slovencev prosti čas že izkoristi za skok na morje. O tem, kaj nas letos čaka na Slovenski obali smo na našem portalu že pisali, izčrpna reportaža je sicer še v nastajanju. Kot vsako leto, pa največ Slovencev na poletni oddih odide na sosednjo Hrvaško. Raven ponudbe, ki je namenjena psom in njihovim skrbnikom se iz leta v leto zvišuje. Med jadranskimi regijami kot območje z največ plažami, kjer so dobrodošli tudi psi, najbolj izstopa Kvarner.

 

 

Po izboru uporabnikov hrvaškega portala Top destinacije za najboljšo pasjo plažo v Jadranskem morju velja Monty's Dog Beach and Bar, ki se nahaja v Crikvenici. Odprli so jo pred devetimi leti in med drugim ponuja pasji tuš, hladno tekočo vodo, posodice za hrano in vodo, sprehajalne poti, številne senčne kotičke v šotorih, klopi in koše za smeti z vrečkami za iztrebke, poligon za igro, copatke za zaščito tačk ... Na voljo je še pasji bar, kjer si pes lahko kar "sam" naroči priboljšek ali hladno osvežitev. To stori tako, da skoči na šank, s tačko pokaže, kaj si želi, in to tudi dobi.

 


Vsi izdelki v ponudbi, tudi pasji čips in pivo, so seveda povsem prilagojeni psom, kar pomeni, da vsebujejo njim neškodljive sestavine. Pivo, sladoled in prigrizki pa niso rezervirani le za pse, lakoto ali žejo lahko potešijo tudi pasji lastniki, s ”človeškimi” različicami omenjene hrane in pijače seveda.

 

 

Poseben hit je pasje "pivo". Gre za napitek znamke Snuffle, ki ga proizvajajo v Belgiji. Veliko pasjih skrbnikov to "pivo" kupuje tudi za suvenir, ki ga odnesejo domov in ga poklonijo drugim pasjim prijateljem. To pivo ne vsebuje alkohola. V njem se poleg piščanca nahaja tudi veliko vitamina B in zelenjavnih sestavin.

NE SPREGLEJ: Pravila, ki veljajo pri dopustovanju na Hrvaškem

 

"Zavedamo se, kako skrbniki psov pozorno izbirajo kraj poletnega dopustovanja. Za svoje štirinožce želijo samo najboljše. In zato se v Crikvenici vsako leto trudimo za to, da bi jim zagotovili kar se da najlepši oddih," povedo pri lokalnem turističnem združenju in dodajo, da ima Crikvenica na voljo tudi specializirano prodajalno za male živali, veterinarja, pasji hotel in salon za nego psa.


NE SPREGLEJ: Psom prijazne destinacije na Hrvaškem

Psom prijaznih plaž je sicer iz leta v leto več in prav v vsakem delu Hrvaške boste našli vsaj eno. Poleg že omenjene je zelo priljubljena (s podobnim konceptom) tudi pasja plaža na Rabu, ki se nahaja na predelu Artić. Obe se namreč lahko pohvalita z nadpovprečnim standardom za skrbnike psov in njihove pse in na ta način k sebi vabita vse več obiskovalcev, tudi Slovencev.

 


Prav je sicer vedeti, da obstajajo pri potovanjih mnoge "skrite pasti". Skrbniki moramo biti pred odhodom na dopust pripravljeni na različne situacije. Kaj storiti, če bomo nujno potrebovali veterinarja, v katerih delih bomo le s težavo nakupili hrano za pse, kako je s prestopom meje ... vse nasvete smo že objavili, prav tako pa tudi seznam vseh plaž, ki so psom prijazne - povezave najdete na dnu tega članka.

Foto: Croatia Tourism

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.