0
0,00 €

Hvala! Neverjeten uspeh oktobrske akcije Srce za tačke!

Objavljeno: 29.10.2017

Spletni portal Pes moj prijatelj je v sodelovanju s podjetjem Lidl Slovenija v oktobru izvedel veliki ozaveščevalno-humanitarni projekt Srce za tačke. Projekt zaključujemo izredno zadovoljni, saj je bil odziv krepko nad pričakovanji.

 

200 STERILIZACIJ IN KASTRACIJ

 

Cenejše sterilizacije in kastracije je v sodelovanju portala Pes moj prijatelj s 4 veterinarskimi ambulantami izkoristilo kar 200 skrbnikov psov in muc. To pomeni, da bo v naslednjih letih v Sloveniji veliko manj nezaželenih rojstev, torej živali, ki bodo ostale brez doma in tako životarile nekje ob cesti ali pristale v že tako prepolnih zavetiščih. Kako zelo pomembno je živali sterilizirati in kastrirati, na ta način pa pripomoči k dolgoročni odpravi problema zapuščenih živali, je bila tudi osrednja nit projekta Srce za tačke.

 

(foto: Shutterstock)

 

REKORDNA BRANOST OZAVEŠČEVALNIH ČLANKOV

 

Nastalo je preko 90 ozaveščevalnih člankov, ki so poudarjali odgovorno skrbništvo živali, predstavljali različne načine pomoči živalim in opominjali na to, kako lahko prav vsak izmed nas naredi spremembo - za boljši jutri vseh trpinčenih in mučenih živali pri nas.

 

 

Vsebine smo pri portalu ustvarili v sodelovanju z veterinarji, kinologi ter predstavniki zavetišč in društev za zaščito živali. Izpostavljali smo bolj ranljive skupine živali (invalidne živali, pse s posebnimi potrebami, pasje starčke ...), srčne zgodbe posvojitev takih živali, nekaterim psom s "hibami" pa pomagali poiskati nove domove. V sklopu projekta smo veliko prostora namenili tudi "posebnim tačkam", denimo pasjim krvodajalcem, psom vodnikom, psom terapevtom ...

 

 

Najbolj bran članek v sklopu projekta Srce za tačke

 

Ozaveščevalni članki so imeli skupaj 210.000 ogledov*, kar za portal Pes moj prijatelj pomeni nov rekord branosti v 8-letni zgodovini.

 

MATERIALNA IN FINANČNA SREDSTVA ZA DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI

 

V sodelovanju z Lidlom Slovenija so bile v 49 trgovinah ves mesec postavljene košare, v katere so kupci odlagali svoje prispevke za različne organizacije za zaščito živali. Tudi tukaj smo zabeležili izreden odziv, saj so morala društva košare večkrat izprazniti. Veseli smo, da nam je s skupnimi močmi spet uspelo nahraniti lačne želodčke po vsej državi. Ne samo v zavetiščih, pač pa tudi pri nekaterih posameznikih, ki se iz različnih razlogov težko prebijajo iz meseca v mesec.

 

(Foto: Društvo za zaščito in pomoč živalim Lajka)

 

Za štiri prostovoljna društva smo se ob sobotah odpovedovali kavicam in na ta način zanje zbirali prepotrebna finančna sredstva, vzporedno s projektom Srce za tačke pa je Lidl Slovenija skupaj s humanitarnim društvom Never Give Up in Fundacijo naš kuža, nekaj tednov izvajal tudi akcijo "Koraki za tačke". S 24-urnim tekaškim dogodkom na Koseškem bajerju (teklo je 181 tekačev) in vzpostavljenim sms doniranjem, se je zbralo 4.200 evrov za različna društva za zaščito živali.

 

(Foto: Never give up)

 

POSVOJENČKI NAŠIH BRALCEV

 

Preko nagradne igre smo spoznali 240 posvojenčkov, do novih odgovornih skrbnikov pa smo pomagali nekaterim psom, ki v zavetiščih na nov dom čakajo največ časa, nekateri tudi po nekaj let.

 

Celoten arhiv vsebin bo še naprej dostopen na povezavi: www.pesmojprijatelj.si/srcezatacke

 

 

HVALA VSEM, KI STE DELILI, OZAVEŠČALI IN POMAGALI!

 

V uredništvu portala Pes moj prijatelj bi se želeli iskreno zahvaliti prav vsem in vsakemu posebej, ki je dodal svoj prispevek v akciji Srce za tačke. A seznam bi bil predolg in nehote bi na koga tudi pozabili.

 

Zahvaljujemo se vsem bralcem in ljubiteljem živali, ki so z branjem, deljenjem, pisanjem zgodb in ozaveščanjem pripomogli k uspehu projekta, strokovnjakom, ki so prispevali svoje znanje in izkušnje za nastanek vsebinskih člankov, društvom za zaščito živali in Zavetišču Ljubljana. Nenazadnje pa gre zahvala za podporo podjetju Lidl Slovenija in štirim veterinarskim ambulantam, ki so omogočile cenejše posege sterilizacij in kastracij: Tristokosmatih (Ljubljana), Gombač Vet (Izola), Pika (Maribor) in VET BM (Brežice). Brez vas ta akcija ne bi zabeležila take odmevnosti in uspeha.

 

O PORTALU PES MOJ PRIJATELJ:

 

Pes moj prijatelj je v osmih letih delovanja postal del vsakodnevnega življenja in informiranja skrbnikov psov in drugih ljubiteljev živali. Je edini povsem brezplačni pasji spletni portal v Sloveniji, ki dnevno objavlja ažurne novice s področja zaščite živali, avtorske reportaže, intervjuje s področja živalovarstva in psov. Ozaveščevalne vsebine so plod tesnega sodelovanja z veterinarji, društvi za zaščito živali, zavetišči in ostalimi strokovnjaki s tega področja. Pes moj prijatelj je zasnoval tudi nekaj zelo odmevnih akcij, kot so "Starčki so zakon!", "Ne kupuj, posvajaj!", "Bodi zvezda, ne meči petard!" ...

 

Pes moj prijatelj je sicer ozaveščevalno-humanitarni projekt. To tudi pomeni, da velik del prihodkov od oglaševanja v uredništvu namenjamo v različne oblike ozaveščevalnih projektov, društvom in zavetiščem pa večkrat pomagamo z nakupi nujno potrebnih pripomočkov, hrane za pse s posebnimi potrebami itd.

 

Zaveza, ki smo jo dali bralcem pa je, da ostajajo vse vsebine prosto dostopne. Pes moj prijatelj nima in ne bo imel "zakljenjenih člankov", nima naročnin - to pa tudi pomeni, da ima portal največji arhiv brezplačnih vsebin za ljubitelje živali. Pes moj prijatelj je mesto, kjer s skupnimi močmi vse leto pomagamo, za njihov boljši jutri!

 

Pes moj prijatelj je organizator največje dobrodelne akcije za brezdomne pse v Sloveniji (v 4 letih v le nekaj dneh zbranih 18 ton hran za pse iz Obalnega zavetišča). Pes moj prijatelj je v osmih letih izvedel že preko 400 manjših in večjih dobrodelnih akcij za zavetišča, društva in posameznike, ki potrebujejo pomoč pri oskrbi psov.

8 MILIJONOV LETNO V ZAVETIŠČIH

  • Skoraj 8 milijonov psov in muc se vsako leto po svetu namesti v zavetiščih. Od tega je polovica psov. V Sloveniji se je leta 2015 v zavetiščih namestilo 2341 živali.

Zadnji oglasi

Najdeni: Našli so starejšo samičko! Kdo je lastnik?
Med Cesto in Lokavcem so našli starejšo samičko. V zavetišču Oskar Vitovlje iščejo skrbnika, saj psička ni...
Izgubljeni: 11-letni Maj je pogrešan od sobote!
V soboto se je izgubil zlati prinašalec, je prijazen, star 11 let in ima črno ovratnico. Odšel je od doma iz vasi blizu mejnega...
Izgubljeni: V Kamniški Bistrici se je izgubila psička
V Kamniški Bistrici se je izgubila psička, ki sliši na ime Čenča. Je zelo prijazna, podobna je pasmi nemški ovčar, nosi...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno