19.10.2020

Iz prve tačke: Dinina težka preteklost, a velika želja za novo življenje!

Pes moj prijatelj in Lidl Slovenija v sklopu projektov Koraki za tačke in Srce za tačke tudi letos ozaveščata in pomagata društvom za zaščito živali, hkrati pa spodbujata k posvajanju živali iz zavetišč. Letos smo za vse vas pripravili prav poseben natečaj, v katerem iščemo "zgodbe iz prve tačke". Sodelujete lahko tudi vi - vse podrobnosti najdete na tej povezavi.

Predstavljamo predzadnjo nagrajeno zgodbo iz prve tačke, ki nam jo je poslala bralka Ruža iz Kranja.Dolga leta smo bili doma soočeni s hudo boleznijo v družini, ki se je letos končala s smrtjo. Komaj smo si opomogli, smo doživeli še drug udarec, smrt mojega očeta. Mož in sin sta odhajala na delo, sama kot upokojenka sem bila doma v prazni hiši. In ko sem razmišljala, kaj lahko storim zase in za svoje zdravje, sem pomislila, da bi spet imela psa.

Takoj sem se odločila, da bom posvojila kužka iz zavetišča. Tudi moj prvi pes, ki sem ga imela pred leti, je bil najdenček. Za Dino sem se odločila v trenutku, ko sem videla njeno fotografijo na spletni strani Zavetišča Ljubljana. Dino je nekdo jo je zavrgel in na vso srečo so jo našli dobri ljudje in prinesli v zavetišče, kjer so jo oskrbeli. Ob posvojitvi je bila stara dobra dva meseca.

Izpolnila sem vprašalnik za posvojitelje in nestrpno čakala, kdaj me bodo poklicali. Čez nekaj dni sva z možem odšla v zavetišče, kjer sva Dino tudi spoznala. Takoj, ko sem jo zagledala, sem jo vzela v roke. Bila je prestrašena, ampak smo hitro vzpostavili stik in Dina je še isti dan odšla z nama domov. Mož jo je vso vožnjo držal v naročju, zato se ni bala. Hitro sva opazila, da ima Dina hudo preteklost, ampak vseeno veliko željo, da živi v novem domu.

Takoj, ko smo prišli domov, sva ji ponudila vodo in brikete iz roke. Odnesla sva jo na vrt, kjer je bila sprva prestrašena, ampak že po nekaj minutah je pričela raziskovati gredice. Prvo noč je bila Dina zelo nemirna, zato je spala z mano. Celo noč se je zbujala in preverjala, če sem še ob njej. Šele naslednje jutro se je opogumila in odšla ležat v posteljico. Začela sem jo učiti, da mora lulati in kakati zunaj. Z nekaj priboljški in dobro voljo nam je to tudi uspelo. Pričela sem jo učiti hoje na povodcu. Dina pred tem tega ni počela in z veseljem sva se dan po prihodu v nov dom odpravili na prvi sprehod.

Dina je postajala vsak dan bolj zaupljiva in živahna. Skupaj smo premagovali strahove, vsak dan smo se tudi učili. Dina danes že hodi ob nogi, če je treba. Zna sesti in se uleči na ukaz. Počasi jo učim priklica. Prinese žogico, ki pa jo ob mojih nogah potlej čuva. Postala je prava mlada damica, ki pri svojih treh mesecih osvaja srca vseh, ki jo srečajo.

Doma smo veseli, da smo se odločili za posvojitev iz zavetišča. Naša Dina lahko iz prve tačke potrdi, da je vesela in hvaležna, da so jo v zavetišču oskrbeli in ji našli nov dom.Pošljite nam zgodbo iz prve tačke in sodelujte za darilno kartico Lidla Slovenija.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.