18.11.2022

Izgubljen in prestrašen pes pomoč poiskal na policijski postaji

Glede na to, da se bližamo »najglasnejšemu« mesecu v letu si želimo, da bomo v prihodnje čim manj pisali o podobnih zgodbicah. Ta se je k sreči končala srečno.

 

Steve Harper se je 4. novembra s svojo psičko Rosie odpravil na sprehod v park Southfield, kjer se je pes sproščeno igral po parku, dokler ni prišlo do silovitega pokanja. V bližini sta namreč počili dve petardi, kar je psičko tako preplašilo, da je pobegnila in se ni več vrnila. Obupani Steve jo je neuspešno iskal do večera in se žalosten vrnil domov v upanju, da bo psička sama našla pot do doma. Po skoraj 14 dneh iskanja in čakanja se je zgodil čudež, saj so ga poklicali iz policijske postaje v Loughsboroughu in mu sporočili, da ga njegova psička čaka na postaji.

 

Še enkrat več se je izkazalo, da so psi nadvse inteligentna bitja, ki si dostikrat pomoč poiščejo kar sami, tokrat kar na policijski postaji. Na video posnetku, ki ga je objavila policija je lepo vidno, kako psička prikoraka na postajo in se uleže na tla pred vhodom, kot bi se želela »predati«. Presenečeni policisti so ji nemudoma postregli z vodo in poklicali Steva, katerega podatki so bili napisani na pasji ovratnici.  

 

Vsebina in video: povzeto po Independent

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.