0
0,00 €

Izjemen uspeh! V naši akciji opravljenih 350 sterilizacij in kastracij!

Objavljeno: 27.10.2018

Tik pred zaključkom letošnjega dobrodelno-ozaveščevalnega projekta Srce za tačke, ki ga že drugo leto izvajamo v sodelovanju s podjetjem Lidl Slovenija, smo s skupnimi močmi dosegli fantastičen rezultat. V naši največji vseslovenski akciji cenejših sterilizacij in kastracij, ki smo jo pripravili v sodelovanju z nekaterimi ambulantami širom Slovenije, je bilo izvedenih skoraj 350 posegov! Čisto natančne številke sicer (še) nimamo, ker se akcija uradno še ni zaključila.

 

Če smo se lani zelo veselili podatka, da je bilo v akciji izvedenih 200 posegov, je letošnji rezultat še bolj izjemen! Zagotovo pa nam daje potrditev, da smo pri delu na področju zaščite živali na pravi poti. "Bolj odgovoren odnos na področju zaščite živali je predvsem rezultat pozitivnega delovanja medijev, različnih društev in organizacij za zaščito živali in spletnih portalov, pri katerih prednjači Pes moj prijatelj," pravi kinolog Jože Vidic. 

 

350 izvedenih sterilizacij in kastracij tako pomeni, da bo negotove usode in nepotrebnega trpljenja v naslednjih letih rešenih veliko pasjih in mačjih duš v naši državi. Posebej smo veseli, da je bilo skoraj 90 sterilizacij in kastracij v prejšnjem tednu izvedenih v Prekmurju, kjer je problematika brezdomnih živali še posebej prisotna. Z letošnjo akcijo smo se pri našem portalu, za razliko od lani, namenoma odmaknili iz večjih mest, saj smo mnenja, da je potrebno v problem najprej "zagrizti" v tistih predelih Slovenije, kjer je brezdomnih živali največ. Odziv nad akcijo portala Pes moj prijatelj je bil izjemen, sporočajo iz sodelujočih veterinarskih ambulant. Nekatere so svoj delovni čas zaradi velikega interesa tudi podaljševale.

 

Prav vsem veterinarskim ambulantam se iz uredništva portala Pes moj prijatelj iz srca zahvaljujemo za sodelovanje v akciji! To so: Veterinarski center Lara iz Izole, Veterinarska ambulanta Noe iz Domžal, Veterina Škarica iz Murske Sobote, Veterinarska postaja Kočevje, Veterinarski center Plevnik iz Logatca, Veterinarska ambulanta Rep iz Mokronoga, Veterinarska ambulanta Usar iz Spodnjega Dupleka in Animalia iz Zagorja.

 

Ponosni smo, da naša akcija navedenim ambulantam ni predstavljala bistvene težave pri izpadu dohodka in so v njej prepoznali vse tiste pozitivne učinke, ki jih je to sodelovanje imelo pri reševanju vsesplošne problematike brezdomnih psov.

 

V Sloveniji se vsako leto sicer skoti približno 30.000 psov, od tega vsaj 85 % mešancev, bisvteno večji problem pa predstavlja 300.000 mačk, katerih večina živi na prostem. Mnogi mladiči so rezultat naključnih, nenačrtovanih in neželenih paritev. Določen delež teh paritev je tudi posledica še vedno ponekod trdnega prepričanja, da je za zdravje psice dobro, če bo imela vsaj enkrat v življenju mladiče. "Čista neumnost! Psica, ki v svojem življenju nikoli ne bo imela mladičev ne bo nič manj zdrava in ne bo imela nič krajšo življenjsko dobo od tistih, ki so jih imele," pravi Jože Vidic. Najbolj učinkovit ukrep za preprečevanje neželenih legel pasjih oziroma mačjih mladičev je torej sterilizacija oziroma kastracija. Več o pomenu sterilizacij in kastracij je zapisano na tej povezavi.

 

Oktobrski projekt Srce za tačke prinaša popuste za sterilizacije in kastracije, dobrodelno akcijo, veliko nagradno igro in ogromno koristnega branja. Oglej si podrobnosti tukaj.

 

35 % SE JIH VRNE DOMOV...

  • Po podatkih nacionalnega sveta za "hišne ljubljence", se v Ameriki zgolj 2 % izgubljenih živali vrne nazaj domov. v Sloveniji se iz zavetišč k svojemu skrbniku vrne 35 % izgubljenih živali.

Zadnji oglasi

Najdeni: V gozdu najdena psička
V Zavetišče Ljubljana so včeraj popoldan sprejeli psičko na sliki. Najdena je bila v gozdu na Vrhovcih. Videti je negovana, vendar pa ni...
Najdeni: Lastnik naj gre nemudoma ponj!
  V okolici Kopra (v Cepkih) se zdaj zadržuje tale kuža. Je plašen in se kljub hrani ne pusti prijeti. Lastnik naj gre nemudoma...
Oddajo se: Etna še vedno čaka na pravi klic
Etna še vedno čaka na pravi klic, čeprav je prav fejst pasja punca, ki bi prinesla veliko lepega v nov dom. Prekrasen karakter ima in je...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno