08.10.2017

IZREDNA AKCIJA: Oropali Ambasadorje nasmeha, pomagajmo!

Ambasadorji nasmeha so prvo slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali, njihovo delo smo na našem portalu že predstavili, v tem mesecu bo v sklopu projekta Srce za tačke objavljen tudi intervju s članico društva.

 

 

 

"Nimamo besed. Ne razumemo zakaj. Komu smo trn v peti?" se še vedno zelo pretreseni zaradi četrtkovega dogodka sprašujejo člani Ambasadorjev nasmeha. So prostovoljsko in humanitarno društvo. Ljudje, ki delajo s srcem za tiste, ki jih potrebujejo. Čeprav se bo zdelo neverjetno, so bili tudi oni tarča nepridipravov. Ljudi, ki so jim vzeli vse v kotičku, ki so si ga skozi vsa leta delovanja opremili za lažje delo.

 

 

V njihove prostore na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani so namreč vlomili in pobrali vse, pišejo na strani društva. Izginila je tudi ena tona hrane, ki so jo v donacijo prejeli prav v četrtek. Vlomom so bili priča že dlje časa, nam povedo člani društva, ki so še vedno pretreseni zaradi zadnjega dogodka. V četrtek, ko so prišli v svoje prostore so najprej ugotovili, da so ostali brez elektrike.

 

 

Nato je bil šok še večji - nepridipravi so jim odtujili vse, od delovnih uniform, do pip, celo jedilnega pribora in kakor že omenjeno, tono hrane, ki jo je isti dan društvo prejelo v dar. Pred tem so prerezali kable in sneli glavno varovalko.

 

 

"Vzeli so nam vse, vzeli so nam dušo," pravi Urša Ivanovič iz Ambasadorjev nasmeha. Društvo deluje na prostovoljni bazi in sredstva za delovanje pridobiva zgolj in samo iz naslova donacij. S svojim delom trenutno ne morejo nadaljevati v okvirih, ki so jih zastavili. V prostorih, ki jim jih je sicer odstopila Mestna občina Ljubljana, ni praktično ničesar več, prostori so povsem uničeni. Dogodek obravnava policija. Vsakdo, ki ima kakršnokoli uporabno informacijo, ki bi pripeljala do storilcev tega dejanja, naj jo posreduje Policiji.

 

 

Ambasadorji nasmeha so imeli sicer že v kratkem namen nadaljevati z izobraževanjem novih terapevtskih parov. Nujno potrebujejo vsaj začasne prostore za nemoteno delo ob sobotah, računalnik, tiskalnik, projektor in pisarniški material. Zelo bodo veseli tudi štedilnika in hladilnika, saj njihovo delo običajno poteka po cele dneve, zato obedujejo kar v društvenih prostorih.

 

POZOR! Če poznate kako podjetje, ki bi Ambasadorjem doniralo kaj od materiala, morda računalnik, tiskalnik ali kaj podobnega, jih prosim, opozorite na objavo. Pri našem portalu se zavezujemo, da bomo objavili predajo donacije z omembo podjetja (če bodo to želeli, seveda) - ne glede na višino le-te... na FB strani, ki ima 127.140 všečkov in na portalu, ki ima do 190.000 obiskovalcev vsak mesec.

 

DONATORJI POZOR! AMBASADORJEM NASMEHA LAHKO POMAGATE:

 

- z začasnimi prostori za izvajanje izobraževanj ter navedenimi kosi opreme - pokličete jih lahko na 041 771 655;

 

- s finančno podporo, ki bo pripomogla k nakupu nujno potrebnih delovnih uniform in ostalih pripomočkov za nemoteno delo -  Slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali AMBASADORJI NASMEHA s številko računa TRR: 30000-0012629339.

 

 

AMBASADORJI NASMEHA:

 

So prvo slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali. Do sedaj so jim pri delu pomagali psi, mačke, kunci, miniaturni ameriški konji, bradati agami, beloprsi afriški ježek, činčila, miniaturna ameriška pujska, dihurček in kokoška. Soo prostovoljsko neprofitno  društvo v javnem interesu. Podeljen jim je tudi status humanitarnega društva. Ukvarjajo se z izobraževanjem novih terapevtskih parov ter raziskovanjem učinkov terapije z živalmi.

 

Člani društva največ delajo s starostniki ter z otroki s posebnimi  potrebami.  Pojavljajo  se  tudi  v  dnevnih  centrih  za  mladostnike, osnovnih šolah, psihiatrični  bolnišnici.

 

Fotografije: Ambasadorji nasmeha

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.