28.01.2019

Katero pasje ime je pri nas najpogostejše?

Vemo, da je ime vašega ljubljenčka nekaj, kar ga bo spremljalo celo življenje. Kot lastnica oz. lastnik se zavedate, da imate zelo pomembno nalogo, ko svojemu psičku ali psički izbirate ime. V zadnjih dvajsetih letih se na vrhu lestvic najpogostejših pasjih imen pri nas ni spremenilo prav veliko … Pri nas tako še naprej živi največ psov, ki slišijo na ime Medo in Rex.

 

Med deset najpogostejših poimenovanj za samčke spadajo tudi Piki, Bobi, Reks, Runo, Don, Ben, Ron in Nero. Za samičke pa najpogosteje izbiramo imena: Pika, Luna, Tara, Kala, Miša, Ajka, Ajša, Neli, Lili in Kaja.

 

 

V zadnjih dveh letih pa so se med deset najbolj priljubljenih imen uvrstila še nekatera nova, kot je denimo Jack za samčke in Bela za samičke. Samčki rojeni leta 2014 so najpogosteje dobili ta imena: Medo, Rex, Piki, Don, Ron, Reks, Bobi, Jack, Max, Ben. Samičke pa smo najpogosteje poimenovali tako: Luna, Pika, Kala, Tara, Lili, Ajka, Neli, Ajša, Miša, Bela.

 

Leta 2015 je med najpogostejša imena za samčke prišel še Aron, med samičke pa Biba.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.