03.02.2020

Kdo je psički prerezal vrat? Govorili smo s Pininim lastnikom!

Čez nekaj dni bosta minila dva meseca od grozljivega odkritja trupla psičke Pine v okolici Trbovelj. Psički je nekdo prerezal vrat, zgodba pa še vedno razburja prebivalce Zasavja, pa tudi ostale Slovence. Lastništvo živali je bilo znano že takoj, kmalu pa so lastnika mnogi začeli povezovati tudi z okrutnim dogodkom. Na socialnih omrežjih se že nekaj tednov pojavljajo mnoga ugibanja, kaj se je pravzaprav zgodilo. Pojavljajo se tudi javni pozivi h kaznovanju in linču - vsi pa so enotni, storilec tega okrutnega dejanja mora v zapor.

V društvu Srce za bulle so že od začetka prepričani, da za grozljivim dogodkom stoji lastnik psičke Pine, zato so takoj na Policijo podali prijavo. "“V roku pol ure po objavi, da iščemo lastnika zverinsko zaklane kužike Pine, se nam je javila oseba, ki je potrdila, da jo je brutalno umoril lastnik sam in v torek se je njegova punca hvalila v Zagorju sošolkam, kako jo je zaklal in odvrgel … Seveda ni pričakovala da se bo kužika danes našla," je bilo že dan po odkritju trupla zapisano na strani društva Srce za bulle. Psička naj bi bila vidno shirana, polna bolh, imela je tudi težave s kožo.

Zadevo so začeli preiskovati trboveljski policisti. V kateri fazi je preiskava po skoraj dveh mesecih, ni znano, smo se pa z vprašanji danes obrnili tako na Policijo, kot na društvo Srce za bulle. Njihove odgovore še čakamo in jih bomo objavili v naslednjem članku.

Smo pa medtem stopili v stik s Pininim lastnikom, ki nam je predstavil svojo plat zgodbe. Zaradi pisanja neresnic in groženj, ki jih dnevno prejema v elektronski predal, je in bo vložil več ovadb, pravi. S psičko, ki jo je imel 6 let je lepo ravnal, decembrski dogodek pa da ga je pretresel, še dodaja. Prepričan je, da si na njegov račun omenjeno društvo dela reklamo: "Zakaj niso dovolili objave o drugih mrtvih živalih, ki so bile ubite na enak način, kot moja Pina? Zato, ker bi ljudje potem mene pustili pri miru in jim ne bi več sledili kot ovce," navaja v odgovoru. O katerih, na enak način ubitih živalih, je govora, nas je zanimalo: "Ne vem, meni so to povedali v Trbovljah," pravi.

Več v delu telefonskega pogovora, ki smo ga z lastnikom pokojne Pine posneli danes popoldan:

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.