13.03.2023

Ko te namesto psa v pasji posteljici pričaka ris!

Skrbnik več psov in mačk Nikola Zovko iz Arizone je osupel, ko ga je doma v pasji posteljici pričakala divja žival. Najprej je pomisli, da gre za eno od njegovih mačk, dokler ni bolje pogledal in ugotovil, da gre za manjšega risa, ki je siknil proti njemu, ko se mu je želel približati.

Ko je opazil, da gre za nevarno žival, je na varno spravil ostale njegove ljubljenčke in na pomoč poklical oddelek za divjad in ribe v Arizoni. V upanju, da bo ris, ki je po vsej verjetnosti v hišo vstopil skozi pasjo loputo, sam zapustil hišo je odprl vsa okna in vrata. Po 45 minutah so uspeli risa ujeti.Takrat je Nikola ugotovil, da pogreša eno od svojih psičk, 10 letno mešanko čivave in jazbečarja, ki se je poškodovana domov vrnila šele naslednji dan. Njene resne poškodbe, raztrganine na hrbtu so verjetno posledica borbe z risom. S psičko se je takoj odpravil k veterinarju, kjer so opravili večurno zahtevno operacijo in k sreči je psička preživela.     

 

Povzeto po Mirror

Fotografije: FB: AZ Game & Fish Dept

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.