18.11.2022

Koliko priboljškov dnevno lahko poje pes?

Priboljškov se naši kosmatinci vedno razveselijo, so pa tudi odlična motivacija za učenje. Pri količini priboljškov, ki jih ponudimo psu moramo biti pozorni, da ne prekoračimo dnevnih potreb po energiji. Priporočljivo je, da delež priboljškov ne presega 10% celotnega dnevnega vnosa hrane. Količino danih priboljškov moramo tako odšteti od dnevnega obroka.

 

Pri izbiri priboljškov moramo upoštevati posebno dieto oz. posebne prehranske zahteve psa in kakovost priboljškov. Tudi za pse, ki imajo alergije na hrano ali so predebeli obstajajo priboljški, da jim lahko popestrimo dan.

 

Danes je na trgu širok nabor različnih priboljškov. Izbiramo lahko od ribjih, račjih ali govejih do popolnoma sadnih ali zelenjavnih briketov. Pri nakupu moramo biti pozorni tudi na vsebnost sladkorja, soli in drugih aditivov. Priporočljivi so tisti, ki imajo tega čim manj.     

 

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.