07.07.2021

Kuža z napako! Knjiga, ki širi obzorja

Bralcem našega portala toplo priporočamo v branje prisrčno knjigo -  KUŽA Z NAPAKO, avtorice Nine Bandelj. Gre za prisrčno pripoved zapuščenega psa Luigija, ki ga zdaj ljubkovalno kličejo Lui in njegove sestrice Lune. Oba sta se znašla najprej na cesti, kasneje v zavetišču, nazadnje pa sta kljub »napaki« našla svoji družini. O kakšni napaki razmišlja Lui?
Avtorica Nina Bandelj: "Kuža Lui s sestrico Luno živi na cesti. Ve, da imata oba napako, vendar ne ve, kakšno. Zato na vsakem koraku išče odgovor, saj je prepričan, da ne bosta našla svojega človeka, dokler ne odpravita napake. V Luijevi pripovedi je mogoče prepoznati marsikatero vzporednico s stiskami, v kakršnih se znajdemo tudi ljudje zaradi svoje drugačnosti. Namesto da bi v medsebojni raznolikosti prepoznali bogastvo, ki nam ga ponuja življenje, se marsikdaj prav nasprotno soočimo s tesnobo in si želimo, da bi bili enaki drugim. Luijeva odločnost, pogum in skrb za sestrico ga pripeljejo do odgovora, ki pa je preprostejši, kot je pričakoval. Včasih se stvari zdijo pretirano zapletene, pa so pravzaprav povsem enostavne. Le gledati je treba s srcem."

Knjiga ni napisana le za otroke, tudi marsikateremu odraslemu bo razširila obzorja in razbila kakšen tabu, zato jo priporočamo v branje prav vsem, ki imate radi živali.

Več o knjigi lahko preberete na spletni strani, kjer jo lahko tudi naročite in ste ob tem tudi dobrodelni, saj bo avtorica od vsakega prodanega izvoda knjige 5 € namenila Zavodu Naš kuža, kjer bodo prispevek namenili živalim, ki potrebujejo pomoč. Luija in njegovo knjigo lahko obiščete tudi na Facebook strani. Pa prijetno branje!

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.