24.01.2019

Lajka praznuje 10. rojstni dan in vabi na zabavo za vso družino!

Društvo za zaščito in pomoč živalim Lajka otroke in njihove starše ter seveda ljubitelje živali vabi na rojstnodnevno zabavo. Lajka namreč praznuje okroglih 10 let delovanja!

 

 

Fotografija je nastala ob praznovanju Lajkinega 6. rojstnega dne

 

Zabava se bo odvila v soboto, 2. februarja ob 10.00 v Galeriji Simulaker v Novem mestu! "Skupaj s psi bomo brali otroške knjige, ustvarjali izdelke, se zabavali v igralnem kotičku in se ob tem naučili še kaj novega o psih. Poleg tega boste lahko na Lajkini stojnici kupili izdelke iz Lajkine ustvarjalnice, prav tako pa boste živalim lahko pomagali s prostovoljnimi prispevki," pravijo pri Lajki. Vstopnine na dogodek sicer ni. Zaradi lokacije dogodka in prisotnosti terapevtskih psov prosijo, da svoje hišne ljubljenčke tokrat pustite doma.


Veliki intervju s članicama Društva Lajka

 

Lajka si želi predvsem to, da bi bile zavržene in zapuščene živali obravnavane enako kot vsi ostali hišni ljubljenčki ali pasemski psi ter mačke. Lajka dela na osveščanju ljudi, da ima prav vsako živo bitje pravico do življenja, do odsotnosti trpljenja ter da je vsako življenje neprecenljivo ne glede na rodovnik, pasmo, starost ali barvo dlake. Ljudem skuša prikazati in dokazati, da so živali, posvojene iz zavetišča, ravno tako ljubeče in sposobne vzgoje ter socializacije, četudi te pred namestitvijo v zavetišče niso bile deležne. Ni je živali, ki se je ne bi dalo prevzgojiti! Vsekakor pa je na prvem mestu potrebna odgovornost vsakega posameznika, da ob opaženem zlorabljanju in mučenju živali ravna skladno s svojo etiko, moralo in seveda z zakonom ter mučitelja prijavi na pristojne inštitucije, ki so se na prijave dolžne odzvati. Menite, da se je bolje ne vmešavati? Ni, verjemite, da ni, zahteva pa nekaj poguma. Dajmo jim ljubezen, ki jo one tako nesebično dajejo nam in … akcija! (vizija Društva Lajka, www.lajka.org)

 

Iz kolektiva portala Pes moj prijatelj Lajki čestitamo ob okrogli obletnici in ji želimo še veliko uspešnih let delovanja!

 

 

Povezave:

 

Lajkina spletna stran

Lajka na Facebooku

 

Intervju za Pes moj prijatelj - leto 2014

Intervju za Pes moj prijatelj - leto 2012

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.