05.05.2023

Leto 2023 najbolj »plodno« leto v Zavetišču Ljubljana

V 21 letni zgodovini Zavetišča Ljubljana še nikoli niso imeli toliko pasjih mamic in mladičkov naenkrat, kot jih imajo tokrat. Začelo se je konec marca, ko jih je le nekaj ur po prihodu v zavetišče, s kar 11 mladički razveselila psička Pepper Pots. Zadnji oziroma najmlajši pa so na svet prišli 1. maja. Te dni imajo v Zavetišču Ljubljana polne roke dela s kar 4 pasjimi mamicami in 23 pasjimi mladički. Vsem štirim mamicam je skupno, da so bile odvzete s strani veterinarske inšpekcije iz romskih naselij zaradi neprimernih bivalnih prostorov in pogojev.

 

Pepper je bila visoko breja, zaprta v majhen pesjak, brez hrane in vode. V pesjaku je bilo tudi polno njenih iztrebkov. Bila je zelo shujšana. Pepper se je v zavetišču izkazala za odlično mamico. Ves čas, ob 24 urni pomoči zavetiških strokovnjakov, pridno skrbi za mladiče, ki pridno rastejo.

Pepper in njen "grozdek" 11 mladičkov / Foto: Zavetišče Ljubljana 

 

Psička Malia je v Zavetišče Ljubljana ravno tako prišla konec marca. Mladički lepo rastejo, so zelo prijazni, živahni in bodo manjše velikosti.

Malia in njeni 3 mladički / Foto: Zavetišče Ljubljana

 

Psička Šara je konec aprila v Zavetišču Ljubljana na svet spravila 5 pasjih mladičkov. Do prihoda v zavetišče je živela privezana za drevo, na verigi in brez strehe nad glavo. Psička je bila na začetku nezaupljiva, vendar je ob oskrbnikih hitro napredovala.

Šara in njenih 5 mladičkov / Foto: Zavetišče Ljubljana

 

Na praznik dela je psička Tori razveselila zavetiške delavce s 5 mladički. Ob prihodu v zavetišče je bila psička plašna, vendar je ob socializaciji z oskrbniki hitro napredovala. Tori je zelo mlada psička, tako da je to zanjo prva kotitev.

Tori in njeni 4 mladički / Foto: Zavetišče Ljubljana

 

V Zavetišču Ljubljana bodo veseli vaše pomoči v obliki dodatnih dekic in rjuh za mladičke, Royal Canin starter briketov mini in medium in Royal Canin starter konzervic. Tudi pasje mamice se ne bodo branile kakšnega priboljška, saj čudovito skrbijo za svoje mladičke.

Zbrana hrana pred vhodom v Zavetišče Ljubljana / Foto: Zavetišče Ljubljana

 

 

Lahko pomagaš tudi s poslanim sms sporočilom s ključno besedo ZAVETISCELJ5 na 1919 in malim psičkom in njihovim mamicam nameniš 5 EUR. Hrano in potrebščine za mladičke lahko prinesete vsak dan, med 8. in 18. uro.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.