08.05.2022

Ljubljana z akcijo brezplačnih vrečk za pasje iztrebke

Ljubljana je zeleno, urejeno in čisto mesto. Je pa tudi psom prijazno mesto, pri čemer se moramo zavedati, da je za prijetno sobivanje vseh pomembno tudi pobiranje pasjih kakcev. Kot so nam sporočili iz Mestne občine Ljubljana, v njihovi občini večina pasjih sprehajalcev počisti iztrebke in jih odloži v koške za mešane odpadke, "žal pa se še vedno najdejo tudi nevestni lastniki, ki za svojim ljubljenčkom iztrebkov ne poberejo, zato smo tudi letos pripravili akcijo deljenja vrečk za pasje iztrebke. Tokrat bomo vrečke delili na zelenih površinah po četrtnih skupnostih, ki so priljubljena sprehajališča psov."Akcija bo v vseh terminih potekala med 17. in 19. uro, in sicer: ta petek v Četrtni skupnosti Moste. Vrečke bodo delili na območju Parka Kodeljevo ter na sprehajalni poti ob Ljubljanici od Parka Muste do Gradu Fužine. V torek, 17. maja v Četrtni skupnosti Posavje, in sicer v Centralnem parku soseske Ruski car ter v Spominskem parku 7. septembra.

Akcijo bodo nadaljevali v petek, 20. maja, v Četrtni skupnosti Vič - na območju Športnega parka Svoboda. V torek, 24. maja, bodo obiskali Četrtno skupnost Dravlje, spomladanski del akcije bodo zaključili v petek, 27. maja, v Četrtni skupnosti Jarše. Vrečke bodo delili na območju naselja Nove Jarše, na zelenicah v okolici igrišč Ulica Hermana Potočnika 17-41 in Beblerjevega trga 6-14 ter na osrednji zelenici med Ulico Hermana Potočnika in Clevelandsko ulico.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.