MASTOCINOM PRI BOKSARJU

Doma imamo psa boksarja, ki je star 9,5 let. Pred približno pol leta se mu je pojavila na levem zadnjem stegnu bula. Pri punkciji je pokazalo, da gre za obliko raka-mastocitom. Ker je bil že nekako v letih, se za operacijo nismo odločili, saj naj bi bilo okrevanje kar dolgotrajno. Ta bula ga ne boli, ima apetit in tudi aktiven je še kar precej ( še vedno hodi z nami v hribe). Se je pa v zadnjih dveh tednih pojavilo, da ko se uleže nekako zagode, kot da bi ga nekaj zabolelo v zgornjem delu trupa. Ali se je mogoče ta rak razširil na notranje organe? Ponoči ga tudi večkrat muči kašelj in pri tem včasih (ne vedno) pride do bruhanja. Zanima me ali obstajajo kakšna zdravila za lajšanje bolečin? Mu je pa ta bula kar precej zrasla. Alenka Jelovčan

 

Odgovor so pripravili v Veterinarski ambulanti USAR:

 

Ali so težave, ki jih omenjate zgolj starostne narave, posledica intenzivnega teka in igre, poškodbe, vnetja dihal, popuščanja srca ali dejansko posledica mastocitoma, bo najbolje povedal vaš veterinar. Svetujem vam pregled in protibolečinsko terapijo, ki vam jo bodo predpisali, če bo potrebna. Za lajšanje bolečin veterinarji posegamo po številnih preparatih in zagotovo se bo našel kakšen najbolj primeren za vašega psička. Lep pozdrav in lepo pasjo starost!

Odgovor je pripravila: dr. vet. med. Tanja Usar.

 

Če imate tudi vi vprašanje iz veterinarskega področja nam ga pošljite na: info@pesmojprijatelj.si ali preko kontaktnega obrazca in potrudili se bomo dobiti odgovor.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.