04.01.2013

Miško je bil tudi dvakrat ustreljen

Zgodba mešanca z ovčarjem iz Pule, ki je poginil za posledicami eksplozije petarde je pretresla javnost, včeraj pa so prišle na dan še bolj tragične podrobnosti. Rentgenska slika lobanje psa Miška je pokazala, da je bil kuža tudi ustreljen, saj je imel v predelu vrata in glave tudi dva metka. Policisti sicer še niso našli storilcev tega okrutnega dejanja nad nemočno živaljo.

 

Spomnimo: V bližini Pule se je dan pred silvestrovim zgodila krutost brez primere. Neznana oseba je namreč prižgano petardo potisnila v gobček 8-letnega mešanca z nemškim ovčarjem. Zaradi hudih poškodb, ki so nastale po eksploziji so morali psa pri veterinarju uspavati in ga na ta način odrešiti grozovitih muk.

 

Na socialnih omrežjih se sicer kot blisk širijo komentarji, v katerih ljubitelji živali zahtevajo javni linč oziroma ustrezno zaporno kazen za mučitelja, v ta namen pa je bila odprta tudi posebna skupina na Facebooku. Nekateri menijo, da gre za mlade fante, ki že dlje časa strahujejo krajane. Med drugim naj bi 'pogumneži' 90-letni gospe, Miškovi skrbnici, v hišo že v preteklosti metali petarde.

 

Vir: Glas Istre

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.