16.11.2022

Mleko DA ali NE v pasji prehrani

Večina psov ali mačk ne prenaša laktoze v mlečnih izdelkih. Ta jim lahko povzroči bolečine v trebuhu, drisko ali bruhanje.

Nekateri psi pa lahko brez težav popijejo večje količine mleka, drugim pa že manj kot deciliter povzroča močno drisko. V tem primeru se odsvetuje dajanje mlečnih izdelkov. Manj laktoze kot mleko vsebujejo jogurti in siri. Težav naj ne bi bilo tudi pri fermentiranih izdelkih (skuta, kislo mleko in kefir). Še boljše bo, če bomo jogurt iz kravjega mleka nadomestili z lažje prebavljivim kozjim ali ovčjim, navadno skuto pa z albuminsko. Vse našteto seveda dajamo našim hišnim ljubljenčkom občasno in v majhnih količinah.

 

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.