16.05.2012

Na Obali spet primeri zastrupljanja psov!

Pravkar so na Radiu Capris objavili posebno obvestilo za vse skrbnike psov na območju Svetega Antona. Poslušalka jim je namreč sporočila, da se na širšem območju Svetega Antona (Gregoriči, Turki, Hrib, Cerej), pojavljajo vabe, ki vsebujejo strup. Kot je še zapisala poslušalka, se je prav danes na tem območju zastrupila tudi njena psička, ve pa še za vsaj pet primerov zastrupljenih psov. Pred 11 leti je psička omenjene poslušalke poginila zaradi zastrupitve s strupom za polže.

 

Vsem, ki sprehajajo pse na področju Svetega Antona svetujemo, da so v teh dneh posebej previdni! Svojega psa imejte vedno pod nadzorom, saj je že trenutek nepazljivosti dovolj, da pes zaužije kaj nevarnega. Če sumite, da je bila vaša žival zastrupljena, takoj obiščite veterinarja, saj so pri reševanju pasjega življenja največkrat lahko usodne že minute! V tem primeru je nujno izpiranje želodca, v nekaterih primerih pa celo operacija.

 

Policisti sicer pozivajo vse prebivalce, da vsako sumljivo dejanje, ki bi bilo lahko povezano z domnevnim serijskim zastrupljevalcem, čim prej prijavijo na policijo.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.