20.03.2024

Na Obrežju zasegli 11 pasjih mladičev

Policisti PU Novo mesto so na Obrežju ustavili voznico kombija romunskih registrskih oznak in pri pregledu vozila naleteli na žalosten prizor. Državljanka Romunije je v prtljažniku prevažala enajst pasjih mladičev. Prestrašeni psički so bili nagneteni v štirih kartonskih škatlah, brez hrane in vode.

 

Policisti so o najdbi nemudoma obvestili pristojno veterinarsko inšpektorico Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Inšpektorica je odredila odvzem psov in zoper tihotapce uvedla prekrškovni postopek.

 

Za pasje mladičke so poskrbeli v zavetišču Veterinarske bolnišnice v Brežicah. Tam je za njih zelo lepo poskrbljeno. Mladički so v karanteni, številne morajo zdraviti zaradi notranjih parazitov. V zavetišču pravijo, da sta dva psička in ena psička s pasemskimi značilnostmi jazbečarja, šest psičkov in dve psički pa s pasemskimi značilnostmi pudlja. Trenutno psov še ne oddajajo.

 

Ob odvzemu so bili stari le nekaj tednov in prešibki za zahtevno in dolgo pot. Trudijo se, da se dobro počutijo, zagotavljajo jim občutek varnosti in poskušajo kar najbolj zmanjšati posledice prezgodnjega odvzema od pasje mame.

 

Danes nam je osebje veterinarske bolnišnice v Brežicah poslalo še fotografije malih kosmatincev, ki že veliko bolj samozavestno in optimistično zrejo v prihodnost, zahvaljujoč prijaznemu in predanemu osebju veterinarske bolnišnice in policistom PU Novo mesto.

 

Fotografije: PU Novo mesto

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.