0
0,00 €

Nadpovprečni rezultati letošnjega največjega ozaveščevalnega projekta!

Objavljeno: 28.10.2018

Z današnjim dnem se zaključuje največji dobrodelno-ozaveščevalni projekt Srce za tačke, ki smo ga že drugo leto pripravili v sodelovanju s podjetjem Lidl Slovenija.

 

"Maskota" našega portala, posvojenček Jimmy

 

REKORDNIH 350 STERILIZACIJ IN KASTRACIJ

 

Pri portalu Pes moj prijatelj za največji uspeh jemljemo neverjetno velik odziv na našo akcijo cenejših sterilizacij in kastracij. Kot smo objavili že včeraj, je bilo v tej akciji letos izvedenih rekordnih 350 posegov. Posebej smo veseli, da je bil odziv velik predvsem v krajih, kjer je problematika brezdomnih živali najbolj prisotna. Da je bil odziv na akcijo nad pričakovanji povedo tudi pri nekaterih sodelujočih veterinarskih ambulantah. 350 izvedenih sterilizacij in kastracij tako pomeni, da bo negotove usode in nepotrebnega trpljenja v naslednjih letih rešenih veliko pasjih in mačjih duš v naši državi.

 

 

Odzivi na letošnji projekt Srce za tačke so bili v celoti pozitivni. Nadpovprečni rezultati, tako število izvedenih sterilizacij in kastracij, kakor sodelovanje pri ostalih aktivnostih dokazujejo, da smo na pravi poti. Pomoč živalim in ozaveščanje sta že dolga leta osnovni namen delovanja portala Pes moj prijatelj in tako bo tudi v prihodnje.

 

(foto: Marko Pigac)

 

PROJEKT SRCE ZA TAČKE Z MNOGIMI AKTIVNOSTMI

 

Ves mesec oktober smo aktivno iskali dom "veteranom" iz Zavetišča Ljubljana, predstavljali smo mnoge zgodbe posvojitev psov, ki so prišli iz slabih razmer, za varovance slovenskih društev in zavetišč smo polnili košare v 52 Lidlovih trgovinah, v sodelovanju z Lidlom in društvom Never Give Up pa smo delali tudi dobrodelne korake na Koseškem bajerju. Nastalo je veliko ozaveščevalnih člankov, ki smo jih pripravljali skupaj s stroko in veseli nas, da je tudi letos branost člankov podirala rekorde. Veliko število branj in delitev posameznih ozaveščevalnih vsebin ter izmenjave mnenj in izkušenj dokazujejo, da so vsebine dosegle namen in prišle do najširših množic po vsej Sloveniji. To pa pomeni (še) večjo ozaveščenost in dobre obeti za prihodnost nas in naših živalskih prijateljev.

 

 

 

TUDI POSVOJENČEK JIMMY JE OZAVEŠČAL ...

 

In da ne pozabimo na našega Jimmy-ja. Še pred nekaj meseci brezdomček, je zdaj kot "maskota" našega portala skrbel za ozaveščanje tudi na Instagram profilu našega partnerja pri tem projektu - podjetja Lidl Slovenija. Tudi nekaj tisoč ogledov vsakega posameznega "IG storyja" in prebiranje Jimmyjevih ozaveščevalnih objav so doprinesli k odličnim rezultatom letošnjega projekta Srce za tačke.

 

HVALA VSEM, KI STE DELILI, OZAVEŠČALI, DONIRALI IN POMAGALI!

 

V uredništvu portala Pes moj prijatelj bi se želeli iskreno zahvaliti prav vsem in vsakemu posebej, ki je dodal svoj prispevek v akciji Srce za tačke. A seznam bi bil predolg in nehote bi na koga tudi pozabili. Zahvaljujemo se vsem bralcem in ljubiteljem živali, ki so z branjem, deljenjem, pisanjem zgodb in ozaveščanjem pripomogli k uspehu projekta, posameznikom, ki so prispevali svoje znanje in izkušnje za nastanek vsebinskih člankov, društvom za zaščito živali in Zavetišču Ljubljana. Nenazadnje pa gre zahvala za podporo podjetju Lidl Slovenija in osmim veterinarskim ambulantam, ki so omogočile cenejše posege sterilizacij in kastracij: Veterinarski center Lara iz Izole, Veterinarska ambulanta Noe iz Domžal, Veterina Škarica iz Murske Sobote, Veterinarska postaja Kočevje, Veterinarski center Plevnik iz Logatca, Veterinarska ambulanta Rep iz Mokronoga, Veterinarska ambulanta Usar iz Spodnjega Dupleka in Animalia iz Zagorja. Brez vas ta akcija ne bi zabeležila take odmevnosti in uspeha.

 

Vsebine, ki so nastale v sklopu letošnjega projekta Srce za tačke so na voljo tukaj.

 

PORTAL PES MOJ PRIJATELJ AKTIVNOSTI NADALJUJE ...

 

Portal pes moj prijatelj ostaja edini povsem brezplačni pasji spletni portal v Sloveniji, ki dnevno objavlja ažurne novice s področja zaščite živali, avtorske reportaže, intervjuje s področja živalovarstva in psov. Zaveza, ki smo jo dali bralcem pa je, da ostajajo vse vsebine prosto dostopne. Pes moj prijatelj nima in ne bo imel "zakljenjenih člankov", nima naročnin - to pa tudi pomeni, da ima portal največji arhiv brezplačnih vsebin za ljubitelje živali. Pes moj prijatelj je mesto, kjer s skupnimi močmi vse leto pomagamo, za njihov boljši jutri!

 

35 % SE JIH VRNE DOMOV...

  • Po podatkih nacionalnega sveta za "hišne ljubljence", se v Ameriki zgolj 2 % izgubljenih živali vrne nazaj domov. v Sloveniji se iz zavetišč k svojemu skrbniku vrne 35 % izgubljenih živali.

Zadnji oglasi

Najdeni: V gozdu najdena psička
V Zavetišče Ljubljana so včeraj popoldan sprejeli psičko na sliki. Najdena je bila v gozdu na Vrhovcih. Videti je negovana, vendar pa ni...
Najdeni: Lastnik naj gre nemudoma ponj!
  V okolici Kopra (v Cepkih) se zdaj zadržuje tale kuža. Je plašen in se kljub hrani ne pusti prijeti. Lastnik naj gre nemudoma...
Oddajo se: Etna še vedno čaka na pravi klic
Etna še vedno čaka na pravi klic, čeprav je prav fejst pasja punca, ki bi prinesla veliko lepega v nov dom. Prekrasen karakter ima in je...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno