17.01.2022

Najstarejša psička je dočakala kar 30 let

Vsi pasjeljubci se bomo strinjali, da je življenjska doba psov enostavno prekratka. Pes povprečno doživi med 10 in 15 let. Kar pa nikakor ni dovolj za naše najboljše prijatelje. So pa redki ljudje, ki imajo to srečo, da jih njihov kosmatinec spremlja dlje od povprečja. Maggie, ki je pripadala pasmi Avstralski Kelpie, je bila najstarejša psička na svetu. Njen skrbnik Brian trdi, da je bila stara kar 30 let, ko je leta 2015 odšla za mavrico. Pisnega dokaza o njeni starost sicer nima. Prejšnji rekorder je bil star 29 let, ko je zaradi starosti preminil leta 1939.

 

 

Maggie je s svojo družino živela na kmetiji in bila polna življenja do svojega zadnjega dne. Še vedno je z veseljem hodila na sprehode in prežala na vse "sumljive" mačke v svoji okolici. A najsrečnejša je bila, ko se je družila s svojo človeško družino. Brian je bil seveda globoko žalosten zaradi njenega odhoda, a ga je tolažilo dejstvo, da je odšla mirno in brez bolečin. Med njenimi zadnjimi dnevi ni bilo za Maggie nobenega trpljenja. Povedal je tudi, da je dolgo življenje njegove psičke nekaj, kar je treba slaviti, ne pa za tem žalovati. Sploh pa ga je tolažilo dejstvo, da je imela Maggie ne samo dolgo, ampak tudi zelo lepo življenje.

 

Vsekakor si vsi želimo, da bi naši ljubljenci živeli vsaj tako dolgo kot ta neverjetna psička. Glede na napredek znanosti in pa zavedanje o najboljši skrbi za naše kosmatince, se življenjska doba živali prav tako daljša. Kdo ve? Morda pa bo nekoč 30 let že pričakovana doba, ki jo bomo lahko preživeli z našimi najljubšimi.

 

Vir in foto: blog.theanimalrescuesite.greatergood.com

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.