03.01.2013

Najstniki gotove smrti rešili preko 20.000 živali

Na mladih svet stoji, pravi stari rek in z njim je povezana tudi današnja zgodba.

 

Mnogi ljudje so še vedno prepričani, da vsa zavetišča živalim nudijo varno zatočišče vse dokler jim ne najdejo novih skrbnikov. Žal v vseh primerih to ne drži in tudi Slovenija pri tem ni nobena izjema. Nekatera privatna zavetišča pri nas po zakonsko določenem 30-dnevnem roku pse in muce, ki jim niso našli novih skrbnikov, uspavajo. Gre za t.i. legalne usmrtitve zdravih živali, ki jih lahko zavetišča, v skladu z zakonom izvedejo že 31. dan bivanja v zavetišču.

 

19. julija 2010 je takrat 14-letni fant, sicer mladi ameriški igralec Lou Wegner na Facebooku odprl stran, ki danes šteje že skoraj 17.000 članov. "Ko sem ugotovil, da v zavetiščih pse hladnokrvno kot po tekočem traku uspavajo, sem stran odprl z namenom, da tem živalim pomagam pri hitrih posvojitvah v nove domove. Obiskoval sem mnoga zavetišča in vedno sem odhajal z bolečino v srcu," je povedal Lou.

 

S prijatelji je kmalu registriral svoje društvo Kids Against Animal Cruelty (Otroci proti mučenju živali), ki je do danes rešilo že življenja 20.000 živali. To društvo je danes znano kot najhitreje rastoče društvo v ZDA, po katerem se zgledujejo mnoga nova ameriška društva, v katerih prav tako delujejo otroci.

 

 

Društvo Kids Against Animal Cruelty domove išče psom in mucam v zavetiščih, kjer izvedejo največje število usmrtitev, sicer pa otroci ozaveščajo tudi o odgovornem skrbništvu ter o pomenu sterilizacij in kastracij.

 

V ameriških zavetiščih letno sicer usmrtijo več kot 6 milijonov živali.

 

Facebook stran Kids Against Animal Cruelty - KLIK

Spletna stran Kids Against Animal Cruelty - KLIK

 

Foto: www.kidsagainstanimalcruelty.org

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.