19.11.2018

Namenu predali posebne vozičke za nakupovanje s psom!

"V supermarket s Fidom" (''Al supermercato con Fido'') je ime nove kampanje, ki jo je v sosednji Italiji lansirala veriga trgovin Despar. V uporabo so namreč predali posebne nakupovalne vozičke, v katerih lahko stranke med nakupovanjem prevažajo svoje štirinožce. Projekt je za zdaj v testni fazi in ga izvajajo zgolj v eni od trgovin.

 

 

Gre za revolucionarno idejo za skrbnike psov, ki se pogosto znajdejo v neprijetnem položaju, ko želijo s psom po nakupih. Do sedaj je namreč veljajo, da je psom vstop v trgovine, kjer so naprodaj živila, strogo prepovedan. Voziček je namenjen prevozu psa na površinah celotne trgovine, a na način, da se pes ne more dotikati tal ali artiklov na trgovskih policah. Prav stik kosmatincev z živili je najpogostejši argument "nasprotnikov" tega, da bi psi lahko vstopali v živilske trgovine. "Svetujemo sicer, da stranke nakupe opravljajo same, a zavedamo se, da zaradi vsakodnevnih obveznosti in drugih okoliščin pogosto to ni mogoče. Zato smo tem ljudem prišli naproti in prepričani smo, da bo projekt dobro sprejet tudi pri drugih strankah," pojasnjujejo pri trgovski verigi.

 

 

 

Pobudi so že sledile tudi nekatere druge trgovine.

 

Povezane vsebine: Psom prijazni trgovski centri v Sloveniji

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.